Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 9. kolo
11.11.2021 18:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Gerson Rodrigues (© AFP)

Ázerbájdžán opět nevyhrál, Lucembursko mu nasázelo tři branky

Lucembursko zvládlo roli favorita a domácímu Ázerbájdžánu nasázelo tři branky. O dvě z nich se postaral záložník Gerson Rodrigues, což znamená, že si upevňuje třetí místo nehledě na to, co se stane ve večerním utkání Portugalska s Irskem.

Ázerbájdžán na tom nebyl nijak slavně, doposud nevyhrál ani jednou a bylo jasné, že poslední místo ho nemine. Lucembursko se naopak i s očekávanou pomocí Portugalska mohlo osamostatnit na třetí příčce. Jako první ale musel do akce hostující brankář Schon, kterého zkoušel obstřelit aktivní Emreli. Slibný start domácích ale rázem ukončila 21. minuta. V ní šel totiž Tellur Mütəllimov po míči tak hloupě, že ve vzduchu nohou trefil Oliviera Thilla a dostal rovnou červenou kartu!

Čekali byste, že hostující Lucembursko bude chtít co nejrychleji vstřelit gól a využít tak svou početní výhodu? Nestalo se tak. První půli naopak jako by z pietních důvodů za vyloučeného odehrálo bez větší akce a v poklidu.

Po změně stran už se ale hosté rozjeli naplno. Olivier Thill nádhernou ranou ještě brankáře Mähämmädälijeva nepřekonal, ale po sedmi minutách se k míči ve vápně dostal Gerson Rodrigues a nádhernými nůžkami poslal svůj tým do vedení!

O deset minut později navíc hosté navýšili vedení na rozdíl dvou branek. A akce to byla nádherná. Gerson ostrým centrem posílal míč do vápna, tam jej Deville nechal chytře projít mezi nohama na volného Sebastiena Thilla a zkušený záložník z první pálil do šibenice. Radost sice hostům vzápětí zkazilo snížení Azera Salahliho, které prošlo Gersonovi Rodriguesovi u tyče mezi nohama, ale poslední slovo měli opět hosté.

Záložník Gerson Rodrigues minulu napravil v první minutě nastavení, když dostal patičku od Martinse a napálil míč ve vápně do sítě - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele