Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 6. kolo
08.09.2021 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Henrik Mchitarjan (© AFP)

Arménie vedení neudržela, Lichtenštejnsko urvalo první bod v kvalifikaci

Celkem pětkrát se oba týmy střetly od roku 2018, dvakrát přitom v Jerevanu zvítězila domácí Arménie. Tentokráte však svého soupeře neskolila, ačkoli v závěru první půle dokázal uspět během penalty Henrik Mchitarjan. Lichtenštejnsku totiž vystřílel vůbec první bod v rámci tohoto kvalifikačního cyklu Noah Frick, který deset minut před samým koncem vyrovnával.

Tahle zpráva je rozhodně velmi dobrou pro vedoucí Německo, které tak po šesti odehraných kolech o svou průběžně první pozici v tabulce nepřišlo. Arménie právě na jeho půdě před pár dny inkasovala tvrdý debakl a chuť si výrazně nespravila ani v nynějším případě. Pro její možné postupové možnosti se totiž může jevit tahle ztráta ve finálním účtování jako klíčová.

Arméni byli v rámci prvního poločasu aktivnějším celkem, v 9. minutě zakončoval z dobrého postavení Harojan, avšak hostující gólman Büchel ještě v tuhle chvíli zasahovat nemusel. Až v 16. minutě si zapsal na své konto první úspěšný zákrok, levou nohou se ho snažil překonat Bajramjan. A v 19. minutě Büchel musel též likvidovat nebezpečnou hlavičku Karapetjana.

Závěr prvního dějství s sebou přinesl změnu skóre, do hry vstoupil VAR, a sudí Strukan se jal ukázat na bílý puntík poté, co bránící Hasler fauloval ve vlastním vápně Mchitarjana. A sám Mchitarjan pokutový kop proměnil. Lichtenštejnsko ale v 80. minutě našlo odpověď na tohle inkasování, brankář Jurčenko totiž pokus Frommelta vyrazil jen k dorážejícímu N. Frickovi.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele