Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 17. kolo
26.03.2022 00:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Argentina prodloužila sérii neporazitelnosti už na 30 zápasů

V soutěžním zápase, ve kterém ale už prakticky o nic nešlo, si Argentina snadno poradila s hostující Venezuelou i přes řadu absencí. O vítězství 3:0 se góly postarali Nicolás González, Ángel Di María a Lionel Messi.

Zápas sice začali aktivněji domácí hráči, až do 30. minuty si ale nevypracovali žádnou výraznější příležitost. Právě v této minutě ale Messi s velkým štěstím protlačil míč okolo Chancellora, přihrál do křídla Gonzálezovi a ten jen těsně minul venezuelskou branku. O chvíli později vyslal Messi za obranu Joaquína Correu, kterého ale v souboji 1 na 1 vychytal Wuilker Faríñez.

Tlak Argentiny se však stupňoval a vygradoval ve 35. minutě v první gól. Míč se po odrazu od venezuelské obrany dostal do středu hřiště, odkud ho jeden z argentinských hráčů poslal na pravé křídlo De Paulovi, který našel perfektním přízemním centrem Nicoláse Gonzáleze, jemuž stačilo pouze nastavit nohu a jít se radovat. Venezuelané se snažili odpovědět, ale bohužel před velkou šancí Martíneze byl v ofsajdu nachytán Rondón.

Ve druhém poločase to byla opět Argentina, která kontrolovala hru. Bránu poprvé ohrozil v 53. minutě Messi z přímého kopu, venezuelský brankář s ní však neměl větší problémy. Jen o minutu později ale pořádně Argentince vystrašil Josef Martínez hlavičkou ze středu pokutového území. Chybělo mu však pár centimetrů, aby dokázal míč lépe usměrnit. Takto skončil jen pár metrů vedle tyče Armaniho branky. Lionel Messi hrozil především z přímých volných kopů. Nejprve ale v 60. minutě bránu těsně přestřelil, v 78. minutě pro změnu přízemní střelou těsně minul tyč venezuelské brány.

Nemuselo ho to však příliš mrzet. Hned o pár vteřin později totiž jeho spoluhráči Rodrigo De Paul a Ángel Di María předvedli nádhernou akci, po které byl stav 2:0. De Paul našel z vlastní poloviny dlouhým balonem za obranu právě Di Maríu, který si nejprve s obranou trochu pohrál a pak přeloboval brankáře i dobíhající obránce.

Sám Messi se pak dočkal v 82. minutě zápasu, ačkoliv určitě mezi své nejpovedenější góly tuto trefu nezařadí. Ángel Di María jej centrem geniálně našel úplně osamoceného na hranici malého vápna, kde si Messi míč v klidu zpracoval, a i když poté míč rozhodně netrefil ideálně, míč se pohodlně došoural za bezmocného Faríñeze. Argentina už si zbytek zápasu pohlídala a prodloužila tak sérii neporazitelnosti na 30 zápasů.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Petr20

Není divu, když mají v týmu nejlepšího fotbalistu historie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele