Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 12. kolo
15.10.2021 01:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Argentiny (© AFP)

Argentinská série neporazitelnosti čítá už 25 zápasů

Svěřenci Lionela Scaloniho se tentokrát na vítězství nadřeli mnohem víc, zápas však zvládli. Peruánce může mrzet zejména neproměněná penalta Yoshimara Yotúna. Bod proti Argentině by se totiž Peru náramně hodil. Takto klesli Peruánci až na předposlední místo tabulky.

První šanci zápasu zaznamenala Argentina, konkrétně Ángel Di María. Ten však z úhlu minul vzdálenější tyč Galleseho branky. Na druhé straně v 6. minutě z přímého kopu pořádně vyprášil rukavice Martínezovi Gianluca Lapadula. O tři minuty později málem přišla pro aktivní Peruánce studená sprcha, když se po přímém kopu dostal k hlavičce osamocený Romero, před rozehráním akce však stál v těsném ofsajdu a gól neplatil. Ve 21. minutě podskočil jindy precizní Romero centr Gonzálese, čímž nabídl šanci Lapadulovi. K němu však stihl dostoupit všudypřítomný De Paul a Lapadula v tísni zakončil jen do připraveného gólmana Martíneze. Rodrigo De Paul opět potvrzoval svou absolutní extratřídu a ve 24. minutě našel parádním centrem Di Maríu na zadní tyči, ten však míč z voleje poslal vysoko nad bránu. A bohužel pro Argentinu i do třetice stejná kombinace skončila stejným výsledkem, tedy střelou Di Maríi nad bránu v 39. minutě. O chvíli později už se ale Argentina z gólu radovala. De Paul vysunul na křídle Nahuela Molinu, jehož centr uklidil za záda Galleseho Lautaro Martínez.

Druhý poločas se delší dobu nesl ve znamení údržby vedení 1:0 ze strany Argentiny. Narušila ji pouze v 56. minutě Aquinova odvážná střela, která ale nebyla dobře mířená. Definitivně pak tuto pasáž přerušila akce ze 63. minuty, kdy se sám na brankáře řítil Jefferson Farfán, kterého Martínez podkopl, penalta! Jenže bohužel pro Peru zkušený Yoshimar Yotún nabízenou šancí na vyrovnání pohrdl a míč napálil jen do břevna. Nepříliš sportovně se pak zachovali oba argentinští stopeři, kteří Yotúnovi dali velmi zblízka najevo své dojmy z jeho selhání.

V 70. minutě střílel Messi z přímého kopu z velmi nadějné pozice, gólman Gallese si jej však vychutnal a nenechal se nachytat. V samém závěru ještě Guido Rodríguez po rohovém kopu dostal míč do brány, jeho hlavičce však předcházel faul na bránícího hráče. I tak si ale Argentina zbytek zápasu už pohlídala a prodloužila svou sérii neporazitelnosti už na úctyhodných 25 zápasů.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

TIP: 1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele