Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 10. kolo
10.09.2021 01:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Messi sestřelil Bolívii a stal se nejlepším střelcem jižní Ameriky

Lionel Messi hattrickem sestřelil Bolívii a v tabulce nejlepších reprezentačních střelců jižní Ameriky se posunul na první místo před Pelého. Na svých 79 gólů však potřeboval o 61 zápasů více než brazilská legenda, tudíž nejspíš nepůjde o rekord, který by Messi nějak zvlášť oslavoval.

Zápas měl jasně daného favorita a Argentina se tuto roli snažila potvrdit hned od začátku. Už ve 3. minutě pálil zpoza šestnáctky Messi, ale prozatím se pouze zastřeloval a bránu minul. V 9. minutě hlavičkoval Martínez, ale ani on bránu netrefil. Bolívijci tedy prvních 10 minut zvládli ve velmi dobrém tempu a nenechali se zatlačit do zoufalé defenzivy. Ve 14. minutě ovšem Messi opět ukázal, že je absolutní fotbalovou legendou. Chytrou kličkou vymazal stopera Haquina a nádherným obstřelem nedal gólmanu Lampemu šanci zasáhnout - 1:0.

Bolívijci nadále pokračovali v aktivní hře a snažili se dostat do blízkosti Mussovy brány, argentinská obrana ovšem fungovala velmi dobře. Ve 27. minutě sice Lautaro Martínez dostal míč do sítě, byl však přistižen v ofsajdu. Stejný hráč pak ve 39. minutě spálil obrovskou šanci, když minul bránu po Messiho přihrávce do prostoru penaltového puntíku. Ani Messi není neomylný a o pár minut později zase on z dobré pozice netrefil bránu. Šanci na vyrovnání měl ve 44. minutě Vaca po chybné přihrávce soupeře, z hranice vápna však vysoko přestřelil. Zaváhání bolívijského gólmana Lampeho pak pro změnu mohl využít Di María, gólmana však zastoupil jeden z bolívijských stoperů.

Prvních pár minut druhého poločasu to vypadalo, že Bolívie svého soupeře zaskočila a možná se jí podaří i vyrovnat, ofenzivní snahy však vedly k chybám vzadu. Ve 49. minutě musel Lampe předvést kvalitní zákrok proti střele Paredese. De Paulova rána z 58. minuty zase o kousek přeletěla převno. V 64. minutě tak svůj tým musel uklidnit až znovu kapitán Messi. Lautaro Martínez mu přichystal skvěle míč k penaltě, tam mu ještě dokázal střelu zblokovat obránce Quinteros, se štěstím se ale k Messimu míč znovu odrazil a už nebyl problém uklidit jej do poloprázdné brány. V závěru zápasu se Messi prosadil ještě jednou, čímž dovršil hattrick. I přes dobrý výkon Bolívie si tak Argentina v klidu dokráčela k vítězství 3:0.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ttopi

GOAT - má někdo něco proti?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele