Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 1. kolo
25.03.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Albánie se s Andorrou nadřela, nicméně tři body přeci jen získala

Albánie by se ve skupině I v konkurenci silné Anglie, Polska i Maďarska ráda proprala o svůj historicky první postup na mistrovství světa, avšak nyní proti trpaslíkovi z Andorry nepředvedla nijak úchvatný výkon a může být ráda, že doslova ubojovala netěsnější vítězství v poměru 1:0. Svého čtvrtečního protivníka nijak výrazně nepřestřílela a nevytvořila si ani mnoho gólových možností, v dalších zápasech se tak určitě potřebuje výrazně zlepšit.

Hostům se na půdě jednoho z největších outsiderů celé evropské části jednoduše nedaří, neboť v uplynulém kvalifikačním cyklu o EURO 2020 dosáhli pouze na nerozhodný výsledek 2:2. Nyní sice tvořili hru a balón měli ve svém držení téměř ze sedmdesáti procent, jenomže na dobře organizovanou defenzívu svého houževnatého soupeře jen těžko nacházeli recept. Svou první nadějnější možnost si vytvořili krátce po dvaceti odehraných minutách.

Po rohovém kopu rozehraném nakrátko propadl prudký centr až ke vzdálenější tyči, kde stanul zcela zapomenutý Kumbulla, ale z hodně ostrého úhlu se mu nepovedlo usměrnit míč mezi tři tyče. Favorit tohoto střetnutí vsítil rozdílovou trefu necelých pět minut před přestávkou. Velkou zásluhu na tomto gólu měl třiadvacetiletý záložník španělského Espanyolu Bare, který vymyslel naprosto geniální lob za obranu.

Balón si vzápětí zpracoval elegantně na prsa rozběhnutý Ermir Lenjani a z dvanácti metrů nechytatelně zavěsil do pravé šibenice. Hosté se ve druhém poločase soustředili hlavně na to, aby neudělali nějakou chybu, domácí byli v ofenzívě naprosto bezzubí. Už tuto neděli zavítají do Polska a moc šancí na úspěch se jim nedává, Albánie se pokusí šokovat vysoce favorizovanou Anglii.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele