Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Albánie snadno skolila San Marino a posunula se na druhé místo tabulky

Albánie hravě navázala na důležité vítězství nad Maďarskem, doma si bez větších obtíží poradila se San Marinem, jemuž nasázela hned pět branek, a protože Polsko v souběžně hraném klání remizovalo s Anglií, vecpala se po šesti odehraných kolech na druhé místo tabulky. Hosté se v ní nacházejí i nadále na samém dně zatím bez jediného získaného bodu.

Jednoznačný favorit tohoto utkání prahnul po posunutí se na příčku, která zaručuje play-off o postup na světový šampionát, a už ve 3. minutě si vypracoval svou první větší příležitosti, to když hlavičkoval Kumbulla, avšak jeho pokus směřoval jen vedle brány. Ve 13. minutě zkusil své střelecké schopnosti Uzuni, avšak jeho zakončení z voleje také nesměřovalo mezi tři tyče.

San Marino drželo nerozhodný stav zhruba půlhodiny, pak už se však Albánie přece úspěšně prosadila. Bare hlavou prodloužil míč na hranici malého vápna, tam si ho zpracoval a Manaj, jehož nedokázal odstavit bránící Fabbri, a z blízkosti pohotově zacílil do brankové sítě. Ve 35. minutě dopravil Manaj balón za brankovou čáru podruhé, jenže kvůli ofsajdu nebyl gól uznán.

Taktéž těsně před obrátkou se Manaj předčasně zaradoval ze zapsání se na listinu šutérů, na vině přitom bylo znovu porušení pravidla ohledně ofsajdu. Vadit mu ale tato skutečnost tolik nemusela, jelikož jeho spoluhráči v průběhu druhého poločasu s pravidelností navyšovali náskok. Nejprve se v 58. minutě prosadil Laci, jenž zpoza šestnáctky zamířil přesně do dolního rohu.

Jen o tři minuty později neměl brankář Elia Benedettini nárok zachytit další pokus, o který se po přihrávce Roshiho postaral z vyloženého postavení Broja. V 68. minutě hlavou zacílil do potřebných míst ze zadní tyčky Hysaj po pasu Roshiho, deset minut před koncem pak pečetil finální výhru ještě Uzuni, který po chybě obránce Brolliho a pobídce Brojy snadno skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele