Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
05.09.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Ukrajina - Island 1:1

Fotbalisté Ukrajiny nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti Islandu a i kvůli neproměněné penaltě za nerozhodného stavu zhruba deset minut před koncem získali pouze bod po výsledku 1:1. Domácí výběr byl v celém průběhu mírně lepším týmem a měl rozhodně blíže k vítězství, ovšem letošní čtvrtfinalista evropského šampionátu ve Francii nakonec udržel cennou remízu až do závěrečného hvizdu.

Island vstoupil do utkání skvostně a již v 6. minutě se dostal do vedení. Po krásné kolmici za obranu od Bjarnasona se dostal před brankáře Pjatova aktivní Alfred Finnbogason. Jeho první střelu dokázal domácí strážce vyrazit, ovšem míč se od hlavy jednoho z ukrajinských obránců odrazil zpět k hostujícímu útočníkovi a ten napodruhé nezaváhal, z úhlu uklidil balón přímo pod břevno. Hosté byli blízko dvoubrankovému vedení za dalších pět minut.

Tentokráte po zpětné přihrávce Finnbogasona střílel ze sedmi metrů nadvakrát Bödvarsson, napoprvé ale napálil jen rukavice Pjatova a při dorážce napálil balón vysoko nad. V dalším průběhu pokračovaly oba výběry ve vysokém tempu. Nejprve po centru Andrije Jarmolenka odhlavičkoval Árnason míč na zadní tyči před dobíhajícím Konopljankou, v 18. minutě na druhé straně uspěchal zakončení Finnbogason a mířil ze střední vzdálenosti do náruče Pjatova.

V polovině prvního poločasu vypálil z přímého volného kopu z velké vzdálenosti Rakyckyj a jeho kroucená rána nadělala brankáři Halldórssonovi velké problémy, hostující strážce si nakonec poradil. Ukrajině se podařilo vyrovnat ve 41. minutě. Po další ráně Rakyckyho z velké dálky vyrazil Halldórsson balón před sebe a dorážející Jarmolenko v obložení několika protihráčů vystřelil přesně k pravé tyči.

Úvod druhého poločasu byl z obou stran opatrný, zajímavé věci se začaly dít až v závěrečné dvacetiminutovce. V 72. minutě pálil ze střední vzdálenosti Kovalenko a Halldórsson musel balón vyboxovat. O osm minut později odvracel hostující brankář nebezpečný centr Sobola, ihned na to lapil jedovatou střelu Konopljanky. Důležitý moment se zrodil v 82. minutě, kdy domácí po faulu střídajícího Traustasona na Butka zahrávali pokutový kop.

K penaltovému puntíku se postavil Konopljanka a poslal Halldórssona na opačnou stranu, jenže míč se od vnější strany tyče odrazil do zámezí. Ve zbývajícím průběhu už ani jeden celek nedokázal zahrozit, i přes převahu Ukrajiny tak vítěz tohoto duelu znám není.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

Tahle skupina nemá favorita...1.můžeme být my,ale klidně i Island a jen proto,že Chorvati mají Modriče a Rakitiče,tak nejsou nepřemožitelní.Ševčenko snad začne úspěšně...1:0!!

Reagovat
HullCity

Nijak slavná premiéra Ševčenka na lavičce reprezentace to nebyla,ale tak bez fanoušků a k tomu neproměněná penalta?Těší fakt,že zbylé zápasy v téhle skupině též skončily dělbou bodů,to jen dokazuje,jak vyrovnaná tahle skupina bude.V tomto roce bod proti Turecku a 6 bodů proti Kosovu a Finsku a bude určitě na Ukrajině spokojenost!

Reagovat
Marv

3:1 (Zinčenko, Zozulja, Jarmolenko - Bjarnason)

Reagovat
smazaný uživatel

Na místě Ševčenka bych už Konoplynaku nikdy nenasazoval do základní sestavy. Za celý zápas ani jedna normální obehrávka, žádná nebezpečná přihrávka, nic... a nakonec nepromění penaltu. Naprosto nepoužitelný "fotbalista". To i ten Karavajev by toho předvedl víc.

Reagovat
HullCity

Prosím,řekni,že si děláš srandu s tímhle "názorem"...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to hodně vyrovnaná a zajímavá skupina! Čtyři účastníci Eura, nevyzpytatelné Finsko a nově se rodící kosovský tým. Těžko někoho označit za favorita a outsidera.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ano... opomenul jsem 2 zbrklé puksy z 30-35 m a střelu doprostřed brány z 20 m. Jo, Konoplyanka hrál skvěle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele