Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
06.10.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Turecko - Ukrajina 2:2

Ukrajina sice skvěle začala a nad domácí Tureckem vedla, ale Turci se odmítli vzdát. V závěru první půle odpověděl na trefy Jarmolenka a Kravece Tufan a Turci se vrátili do utkání. To nakonec dospělo až k remíze, kterou pár minut před koncem zařídil proměněnou penaltou Hakan Çalhanoğlu.

Trenér Andrej Ševčenko dál ukazuje, pokud měl podle ukrajinského svazu napravit především ofenzivní část hry, pak se mu to podařilo. Ukrajinci dnes odvedli solidní výkon především v ofenzívě a rozhodně přispěli k velké atraktivnosti utkání. Oba týmy stojí na novém startu nového cyklu a snaží se postupně zapojovat mladé hráče. Těch bylo na obou stranách několik a nikdo z nich vyloženě nezklamal.

Jako první se do šance dostával rychlík Konopljanka, jenže jeho zakončení jako z učebnice rozhodně nebylo. Oba trenéři mají v mužstvu rychlé a dynamické hráče, kteří jsou vybaveni solidní dávkou talentu i techniky. Právě Konopljanka s Jarmolenkem byli největšími hrozbami pro obránce Turků. Domácí fandové zase postupně vzývají nového boha, mladého střelce Mora. I jeho první akce však byla spíše zahřívacím kolem.

Po přihrávce zprava se ve střelecké pozici objevil opět aktivní Konopljanka, ale jeho pokus z dvaceti metrů Babacan snadno chytil. Zkušený brankář kapituloval jako první, protože Ukrajinci dostali výhodu pokutového kopu. Artem Kravec vběhl do vápna s balonem u nohy, ale ten mu nedovoleně a nečistě odebral Caner Erkin. Sudí mu udělil jednak žlutou kartu, ale především pískal penaltu. A i když si Babacan na míč sáhl, přesto se Jarmolenko mohl radovat - 1:0 pro hosty.

Spolupráce mezi Kravecem a Jarmolenkem dnes fungovala báječně. O pouhé tři minuty později si totiž střelec první branky zpracoval dlouhý míč před vápno, uhlídal jej i přes ataky soupeře a ještě nahrál dobíhajícímu Kravecovi. Ten už měl úlohu poměrně snadno, neb měl náskok před dalším obráncem. Brankář Babacan tak krátce před uplynutím 30. minuty kapituloval podruhé!

Turci byli v šoku a jejich hra náhle postrádala smysl i rychlost. Zpoza vápna opřel do míče Hakan Çalhanoğlu, jehož pumelice prolétla několik metrů vedle. Nebezpeční byli ale hosté. Konopljanka měl dost prostoru i času na to, aby poslal do vápna lahůdkový centr. Tím oslovil naskakujícího Artema Kravece, který ale v obrovské šanci před branou trestuhodně minul!

Domácí zvýšili aktivitu a byli za to odměněni. Po Stěpaněnkově nedovoleném zákroku domácí zahrávali standardní situaci, kterou si vzal na starost Hakan Çalhanoğlu, který ale těsně minul tyč! O pár minut později byl tento hráč už úspěšnější, protože posadil krásný centr na hlavu Ozana Tufana, který i přes svůj vzrůst jest výtečným hlavičkářem - 2:1.

Turecké peklo umí domácí fandové předvádět kdykoli a proto se v Turecku všem hostům hraje tak špatně. Dalo se to očekávat také po změně stran, protože domácí fandové hnali svůj tým za dalšími zásahy. Dál se hrál rychlý fotbal a Ukrajinci měli další šanci. Na hranici velkého vápna se šajtlí zkoušel prosadit Jarmolenko a Babacan měl co dělat. Povedenou hlavičkou se blýskl také Kaan Ayhan.

Ukrajinci mohli žehrat na své zahozené šance, jejichž protagonistou se nejčastěji stával Artem Kravec. Krásnou ranou dokonce zamířil do břevna! Tyč trefil také Cenk Tosun a turečtí hráči se dále osmělovali. Emre Mor poslal balon vedle, Ayhan vyprášil rukavice Pjatova! Patnáct minut před koncem musel zasahovat také Babacan, kterému málem ruce urazil svou dělovkou Sydorčuk. Přeci jen se však domácí dočkali zaslouženého vyrovnání.

Stěpaněnko deset minut před koncem fauloval ve vlastním vápně a penaltu kopali také Turci. Pevné nervy a trochu štěstí ukázal mladý talent Hakan Çalhanoğlu, který spasil domácí a přinesl jim bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

turkum nefandim proboha proc taky

o-o to bude hrat do karet ukrajincum

Reagovat
šolim

Tady nejde o fandění. Tady jde o to, jak si myslíš, že to dopadne!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Largo

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
HullCity

Nejsem zklamaný,bod z horké turecké půdy je vždy dobrý.Pokud vyhrajeme následující dva domácí zápasy,tak naopak budu hodně spokojený!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele