Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
12.11.2016 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Turecko - Kosovo 2:0

Hráči Turecka potvrdili úlohu favorita proti Kosovu a svého soupeře dokázali porazit 2:0 dvěma brankami v úvodní desetiminutovce druhého poločasu. Domácí výběr poprvé po třech zápasech zvítězil a s pěti body se posunul na čtvrtou pozici, oživil tak svou naději na postup do Ruska. Hosté ve čtyřech utkáních získali jen jeden bod a jednou skórovali, se skóre 1:12 jsou na posledním šestém místě těsně za konkurenčním Finskem.

Po úvodní nepříliš zajímavé čtvrthodině se domácí mohli dostat do vedení v 19. minutě, když si na centr Çalhanoğlua naskočil u zadní tyče Topak a hlavičkoval ze sedmi metrů, jenže jeho nadějný pokus zastavila tyčka. O šest minut později se poprvé ukázal Volkan Şen, který zpracoval dlouhý pas na pravé straně šestnáctky a vypálil ke vzdálenější tyči, brankář Ujkani naprosto fantastickým zákrokem vytěsnil jeho pokus nad horní tyčku.

Ihned na to se musel znovu činit kosovský strážce, jenž tentokráte brilantně odvrátil balón na rohový kop po parádním přímém volném kopu Çalhanoğlua z necelých pětadvaceti metrů. Turci pokračovali ve velkém tlaku až do konce úvodního dějství, kdy nejprve ve 39. minutě hlavičkoval osamocený Sen z osmi metrů, jenomže po pasu Kaldirima dokázal připravený Ujkani skvostně vyrazit míč před sebe a poté mu již pomohli spoluhráči.

V nastavení úvodního dějství nejprve hlavičkoval Burak Yilmaz o pár decimetrů vedle pravé tyče, následně poprvé zahrozilo Kosovo. Do své největší šance zápasu se dostalo po přihrávce Rashicy a střely Berishy, který z deseti metrů orazítkoval bližší tyč. Domácí favorit se dočkal zaslouženého vedení v 51. minutě. Skvělou individuální akci středem hřiště předvedl střídající Malli, poté v pokutovém území předložil míč Yilmazovi a ten z otočky zamířil přímo k levé tyčce.

Domácí pojistili svůj náskok o čtyři minuty později, kdy po krásném lobu za obranu trefil Yilmaz padáčkem horní tyčku, balón se odrazil k Senovi, který z první ze čtyř metrů trefil vzdálenější horní roh. Po hodině hry mohl na druhé straně snížit Rashica, ale svou hlavičkou brankáře Babacana nepřekonal. Do poslední větší šance se dostalo Kosovo v 80. minutě. Síť rozvlnil Berisha, ovšem branka nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele