Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
13.11.2016 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Švýcarsko - Faerské ostrovy 2:0

Coby favorit vstupovali do domácího utkání s výběrem Faerských ostrovů fotbalisté Švýcarska. Osmifinalista posledního mistrovství Evropy mohl jít do vedení už v deváté minutě, kdy obránce německého Wolfsburgu Ricardo Rodríguez poslal centr do šestnáctky, kde si na něj naskočil Derdiyok, jehož hlavička však minula prostor tří tyčí, který střežil Nielsen.

O dvě minuty později tu byla další ofenzivní akce Helvétského kříže. Tentokrát se tváří v tvář Nielsenovi ocitl Lichsteiner, avšak fotbalista Juventusu Turín ve velké šanci trefil pouze připraveného brankáře soupeře.

Čekání na první gól pokračovalo, neboť do šancí se dostávalo pouze jedno mužstvo, a to to domácí. To dokazovala i situace z dvacáté šesté minuty, kdy se ke své typické pumelici zpoza hranice velkého vápna dostal Granit Xhaka, avšak tentokrát střela středopolaře Arsenalu brankou neskončil - proti byl totiž výtečný Nielsen.

O minutu později se však už příznivci domácího mužstva mohli radovat. Behremi vybídl brilantním pasem za obranu ke skórování Derdiyoka, ten si míč výtečně zpracoval a přesnou ranou nedal do té doby fantastického brankáři Faerských ostrovů šanci. Švýcaři šli tak po řadě šancí na poločasovou přestávkou se zaslouženým vedením.

Granit Xhaka se v rámci druhého dějství utkání inspiroval Admir Mehmedi. Forvard Bayeru Leverkusen se do míče opřel v sedmdesáté deváté minutě a jeho vynikající rána orazítkovala pravou tyč branky protivníka.

Za utkáním, v němž domácí jednoznačně dominovali, nakonec dopsal gólovou tečku Stephan Lichsteiner. Ten si ve vápně naskočil na povedený centr Rodrígueze a završil tak příjemný švýcarský večer.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele