Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
09.10.2016 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Nezastavitelný Tadić vystřelil Srbům důležitou výhru nad Rakouskem

Jeden ze šlágrů nedělního programu kvalifikačních zápasů o mistrovství světa dopadl lépe ve prospěch domácího Srbska, které si poradilo s Rakušany po pětigólové přestřelce v poměru 3:2. Hosté sice dokázali pokaždé promptně zareagovat na trefy Aleksandara Mitroviće brankami Marcela Sabitzera s Marcem Jankem, jenže čtvrthodinu před koncem vrátil Srbům do třetice vedení Dušan Tadić a tentokrát již žádná odpověď ze strany Rakouska nepřišla.

Srbsko tak po třech kolech vede skupinu D se sedmi body před druhým Irskem, které má sice tentýž počet bodů, avšak horší skóre. To Rakušané podruhé za sebou museli pracně dotahovat dvě inkasované branky, což se jim sice v předchozím zápase s Walesem povedlo, jenže tentokrát se již ono symbolické ucho od džbánu utrhlo.

Zásluhu na tom má především střelec vítězné branky Tadić, jenž také asistoval u obou tref Mitroviće a prodloužil tak svou skvostnou bilanci dvorního tahouna srbského týmu. Ofenzivní záložník Southamptonu má totiž přímý podíl ve všech posledních deseti gólech, který jeho národní tým v posledních zápasech nasázel, konkrétně Tadić nastřílel čtyři góly, jež doplnil šesti asistencemi.

Diváci si v Bělehradě na první gól zápasu museli počkat pouze do šesté minuty, kdy Tadićův centr uklidil do sítě forvard Newcastlu Mitrović. Ani ne deset minut nato však na opačné straně trefil Sabitze přesně dolní růžek srbské branky a bylo vyrovnáno. Gólová smršť pokračovala i nadále a zápas se sotva přehoupl přes polovinu první půle, když Mitrović s Tadićem zopakovali úspěšnou spolupráci s týmž výsledkem.

Do kabin tak Rakušané stejně jako proti Walesu odcházeli za stavu 1:2 a opět také po změně stran dokázali vyrovnat. V minutě dvaašedesáté využil bídného bránění domácích Marc Janko a jednoduchým zakončením podruhé v zápase smazal jednobrankové manko svého týmu. Pak ovšem přišla chvíle nezastavitelného Tadiće. Ofenzivní alfa a omega srbského týmu šestnáct minut před vypršením základní hrací doby vpadla ve správnou chvíli do rakouské šestnáctky a napálila míč přes bezmocného brankáře Ozcana.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele