Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
02.09.2017 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Srbsko - Moldavsko 3:0

Srbsko si bez větších potíží poradilo s Moldavskem a před domácími fandy získalo cenné tři body. Cenné i proto, že díky nim a zaváhání, kterého se dopustila irská delegace v Gruzii, Srbové navýšili své vedení na čele tabulky na dva body.

Srbsko doma uvítalo předposlední Moldavsko se všemi hvězdami. Do hry se od první minuty dostali hráči jako Ivanović, Maksimović, Nastasić, Matić, Kolarov, Mitrović nebo rychlík Tadić. Po menších potížích s přehráním srbské hymny už se domácí hráči naplno pustili do svého soupeře. Rychlík Filip Kostić na vzdálenější pravé tyči našel vyskakujícího Nemanju Gudelje, který sice netrefil, ale tím vlastně nahrál Gaćinoviće, který přestřelil.

O pár minut později Srbové pokračovali ve velmi ativním přístupu. Nemanja Gudelj si narazil míč s Aleksandarem Mitrovićem a poté napřáhl k přízemní střele! Jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány. Obdobnou narážečku pak využil Mitrović s Tadićem, jenže dopadlo to vlastně stejně. Rána doprostřed brány, kde stál připravený brankář Cebanu.

Po dvaceti minutách se už domácí fanoušci dočkali. Veterán Aleksandar Kolarov poslal do vápna výstavní centr, na který si naběhl Filip Kostić. Ten sice ke své smůle promáchl, ale od jeho stojné nohy se balon odrazil do druhé vlny. V ní číhal Mijat Gaćinović, který se nekompromisní ranou prosadil - 1:0.

Kolarov našel o pár minut později ostrou nahrávkou Aleksandara Mitroviće, který za obranou balon zpracoval a poslal do sítě, jenže jeho branka nemohla platit. Stál totiž v ofsajdu. Přesto se domácím podařilo krátce poté zvýšit své vedení. Mijat Gaćinović totiž proběhl k vápnu a našel veterána Aleksandara Kolarova. Ten neměl na zadní tyči potíže a poslal balon přesně do sítě - 2:0 pro domácí.

Divoké minuty první půle neznaly s hosty slitování. Mijat Gaćinović z pravého křídla přesně odcentroval a na vzdálenější levé tyči hlavičkoval Aleksandar Mitrović, který otřel svůj pokus do tyče! Aleksandar Mitrović se velmi často ocital v úloze hrotového hráče a bijce ve vápně. Zvýšit náskok mohl v nastavení první půle po dalším pasu od Kolarova, jenže mířil mimo bránu.

Hrotový útočník se zapojil do další zajímavé šance také bezprostředně po změně stran, když vysunul Alexandera Kolarova. Bek AS Řím sice na levé straně šestnáctky pálil z ostrého úhlu, ale přesto nadělal brankář Cebanuovi mnoho práce. Po hodině hry rozehrával Dušan Tadić rohový kop a poslal z levé strany hřiště nadýchaný centr, po kterém hlavičkoval ve výskoku dobře Aleksandar Mitrović, jenže pouze doprostřed brány.

Dost aktivity měl v nohách také obránce Branislav Ivanović, který nejprve pálil pohotově z otočky a následně si na pravé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku. Tu nahrál do druhé vlny, v níž se ocitl střídající Adem Ljajić, jehož zakončení ale nevyšlo podle představ.

Přesto se Srbsko dočkalo ještě jedné branky. Filip Kostić si po straně krásně naběhl za obranu a servíroval před bránu další brilantní pas. Na ten si opět naběhl talentovaný útočník Aleksandar Mitrović, který se tentokrát už konečně dočkal - 3:0 pro domácí!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele