Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
08.10.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovinsko - Slovensko 1:0

Slovenští reprezentanti vstoupili do kvalifikace o mistrovství světa v září neúspěšně, když v Trnavě svěřenci Jana Kozáka podlehli Anglii 0:1, zásluhou gólu Adama Lallany z páté minuty nastaveného času. Repríza jednoho ze soubojů základní skupiny B na letošním mistrovství Evropy ve Francii tak pro Slováky už tentokrát tak dobře nedopadla.

Za svým druhým zápasem v kvalifikačních bojí cestovali Slováci do Lublaně, kde na ně čekal domácí výběr, který si z prvního zápasu ve skupině odnesl bod za venkovní remízu s Litvou. Slovinci se mohli v zápase dostat i do vedení, když Birsa rozehrával přímý volný kop, avšak na něj se před Kozáčikem v šestnáctce osamocený Samardžič natahoval marně a stav utkání byl nadále bezbrankový.

O šest minut později naopak mohlo na druhé straně udeřit Slovensko, když se do šance ve vápně po vynikající přihrávce od Juraje Kucky dostal Robert Mak, avšak jeho střela zasáhla jen připraveného gólmana Atlética Madrid Oblaka. Těsně před poločasovou přestávkou se do velké šance dostal ve slovenské šestnáctce Bezjak, když využil špatného zpracování Ďurici, avšak jeho ránu z voleje dokázal plzeňský brankář Matúš Kozáčik vytáhnout na břevno.

Zhruba čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby se Slovinci své využité šance přeci jen dočkali. Ve čtyřiasedmdesáté minutě přihrával Iličič ideálně doběhu střídajícímu Kronaveterovi, a ten přesnou ranou rozradostnil domácí publikum, a dostal svůj národní tým do vedení.

To už slovinský mančaft udržel a tým Jana Kozáka tak na první bod stále čeká.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
scholes18

Startovné pět tisíc eur za zápas, které žádali, slovenští reprezentanti nedostanou. Slovenský fotbalový svaz vyšší požadavky hráčů nepodpořil a nechal dosavadní motivační systém odměňování. Ten je závislý na kvalitě soupeře, po vítězství se pak hráčům vyplácí půlka odměny, ta druhá až po případném postupu na mistrovství světa, přičemž za nerozhodný výsledek dostanou hráči polovinu. "Nejsme Apple, abychom dokázali takto zásadně změnit podmínky. Současný model odměňování je nejspravedlivější, peníze se musí rozdávat za konkrétní výsledek," řekl šéf fotbalového svazu Ján Kováčik.

to chcú €5000 aj za remízu s Gibraltarom?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja už nechápem v akej dobe žijeme, keď futbalisti typu Mareka Hamšíka, ktorí zarábajú stovky tisíc euro ročne, si žiadajú 5 litrov na jeden repre zápas, ktorý býva raz za čas. To ako nemajú na letenku alebo ako to mám chápať. Ešte by som to pochopil, ak by si to vyžadoval nejaký hráč zo slovenskej ligy ale hráč Neapola? Je mi z toho celého zle Hrať za repre by mala byť česť a ak to hrajú len pre tých 5 tisíc euro, tak to radšej nech tam dajú hrať niekoho neznámeho ktorý pôjde do zápasu naplno aj bez platu...

Reagovat
FuckT

It's a thin line between heaven and here...

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
uff

Absolútna katastrofa. Treba povolať v momente pol 21.

Reagovat
smazaný uživatel

Na hre slovenskeho teamu je zretelny rukopis trenerskeho genia z Kosic... Lahkost, napadita hra s mnozstvom sanci a golov... Este ze nenominoval Stocha a Weissa... ti by to len kazili...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to prišlo ako keby sa na ten zápas úplne vyjebali a tak trochu trucovali, že nedostali 5 litrov na chleba a letenku. Nevidel som tam žiadne nasadenie páni

Reagovat
uff

Mne tam prišlo, že pol zostavy tam nemá čo robiť. Saláta,Švento,Hrošovský,Greguš,Pauschek. S týmito hráčmi neuhrá nikto nič. Hlavne keď sú tam dokopy.

Reagovat
smazaný uživatel

A ak si to neupracú v hlavách, tak prehráme aj s Kuvajtom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele