Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
04.09.2017 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovinsko - Litva 4:0

Slovinský národní tým se otřepal z nedávné prohry na Slovensku a díky drtivé výhře nad Litvou v poměru 4:0 nadále drží naději na druhé místo ve skupině F, které osmi nejlepším z celkového počtu devíti skupin zaručuje účast v baráži o postup na mistrovství světa. Hned dvakrát se v pondělí večer prosadil Josip Iličić, v obou případech z pokutového kopu. V závěrečné desetiminutovce ještě přisadili výsledku punc debaklu Benjamin Verbič s Valterem Birsou.

Dost možná klíčová situace celého utkání nastala po třiadvaceti odehraných minutách, kdy zákrok Klimavičiuse na unikajícího Iličiće posoudil rozhodčí Kovacs nejen jako provinění proti pravidlům, ale navíc i v pokutovém území, přestože opakované záběry ukázaly, že ke zrodu faulu došlo ještě před hranicí šestnáctky. Sám faulovaný následnou penaltu bezpečně proměnil přízemní ranou do brankářova protipohybu.

Čtvrthodinu po změně stran se faulem v bezprostřední blízkosti vlastní branky provinil pro změnu litevský brankář Setkus nešikovným zákrokem proti unikajícímu Repasovi, a tak Josip Iličić dostal ideální možnost připsat si druhou trefu večera a pojistit těsné vedení svého týmu. To se mu díky tvrdému zakončení doprava bezpečně podařilo a pro hosty již nebylo návratu zpět.

Závěr utkání si již Slovinci plnými doušky užívali, o čemž svědčí lahůdková akce při gólu na 3:0. Už samotná kolmá přihrávka střídajícího Birsy k nohám nabíhajícího Verbiče byla pastvou pro oči, ovšem slovinský záložník ji ještě vyšperkoval povedeným obloučkem, který jemně přepadl přes bezmocného Setkuse až do sítě.

V poslední minutě základní hrací doby si pak střídající Birsa, jenž byl zjevně při chuti, rychlou kličkou udělal prostor k zakončení z hranice šestnáctky a křižnou přízemní ranou překonal litevského gólmana počtvrté, byť ten si na míč sáhl. Slovnsko tak zvítězilo 4:0 a na druhé Slováky ztrácí pouhý jeden bod. Zároveň však svěřence kouče Katanece čeká v příštím kole nanejvýš těžký soupeř v podobě vedoucí Anglie, navíc na půdě Albionu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele