Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
11.10.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Anglie veze ze Slovinska jen bod

Slovinci udrželi s Angličany remízu bez branek a rozhodně se nemají zač stydět. Anglii nepomohl ani střídající Wayne Rooney, takže si poprvé připisují ztrátu bodů. Pro Slovince se naopak jedná o takticky zvládnutý zápas.

Angličané byli jasnými favority v duelu s domácími Slovinci a chtěli další tři body. Navíc další čisté konto, které měli strážit především muži před brankářem Hartem. Trenér Gareth Southgate nasadil jména jako Cahill, Stones, Rose nebo Dier s Hendersonem, o ofenzivní fázi se pak starali především Sturridge, Alli nebo Lingard.

Potvrdily se zvěsti hovořící o volnu pro útočníka Wayna Rooneyho, který zůstal jen na lavičce. Dalo se očekávat, že nejzaměstnanějším hráčem bude brankář Jan Oblak, který je ale na ofenzivní kolotoče zvyklý. Do hry se od začátku dostali také Bezjak, Birsa, Iličić nebo Krhin s Kurtićem a kapitánem Cesarem.

Už ve čtvrté minutě si musel brankář Jan Oblak dávat pozor na rozběhnutého Sturridge, kterému se vrhal pod nohy. Stejný hráč to pak zkoušel také střelou z dálky, ale jeho projektil nakonec mezi třemi tyčemi neskončil. Hrozilo to na druhé straně, protože Bezjak šel sám na brankáře Harta! Ten však zachoval klid a protihráče vychytal. Celá akce pak pokračovala a Jasmin Kurtić měl smůlu. Nastřelil totiž jen tyč za Hartem!

Angličanům pak nevyšla spolupráce mezi Dierem a Wallcotem, protože zasáhla domácí obrana. Jinak se ale tempo zápasu moc nezvyšovalo a jednalo se spíše o taktickou bitvu. Rose hledal po třiceti minutách hry bez gólu Lingarda, který prodloužil za sebe na Cahilla. Rána řízného stopera ale skončila na prvním bránícím hráči. Nejednoho fanouška pohledné kopané prvá půle musela hodně zklamat, protože Angličané často bezradně a v poklidu kombinovali na vlastní polovině, čemuž se domácí přirozeně moc nebránili.

Do druhého poločasu museli Angličané něco rychle změnit. Jenže opět přišlo varování na opačné straně. Na první tyči se pověsil do vzduchu Jasmin Kurtić, jehož hlavičku Hart pohotově na brankové čáře vyškrábl mimo! Ani druhá půle však nevykazovala velké známky zlepšení. Dele Alli po pasu od Hendersona přihrával do volného prostoru před Sturridge, ale tam byl včas obránce Jokić.

Slovinsko se nenechalo zatlačit do té míry, že by rezignovaně přestalo hrát. Hosté sice tlačili, ale Slovinci se dostávali do šancí stejně tak. Další rána Josipa Iličiće mířila těsně vedle tyče Joea Harta, který by se ale dost možná natahoval marně!

Na plac se dostal i Andros Townsend, který vystřídal neviditelného Thea Walcotta a hned po příchodu byl vidět. Pálil z dvaceti metrů, ale brankář Oblak si poradil. Slovinsko bylo při chuti a cítilo šanci. Velmi blízko ke gólu byl Josip Iličić, který využil špatné nahrávky Hendersona a běžel sám na Harta. Momentálně brankář turínské FC se ale opět vytáhl a akci skvěle zastavil! Angličané potřebovali přidat a trenér Southgate usoudil, že je čas nasadit veterána Rooneyho. Ten mimochodem rozhodl poslední vzájemné utkání Angličanů se Slovinskem.

Daniel Sturridge se zničeho nic ocitl ve vápně domácích, ale tím taky celý pokus skončil. Byl to opět Rooney, který mohl rozhodnout. Po nahrávce od mladíka Lingarda však jeho placírka z kroku poslala balon těsně vedle slovinské branky! Lingard to později zkusil také ránou, ale s ní si Oblak poradil. A protože za svá záda nepustil ani jeden míč, Slovinsko slaví cennou remízu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
HunterRomario

1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele