Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
26.03.2017 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Severní Irsko - Norsko 2:0

Severní Irsko ukázalo, že z jeho půdy se body odvážejí jen v krajních případech, v Belfastu ani na třetí pokus neinkasovalo a získalo doma již své třetí vítězství. Norsku nepomohl ani příchod nového trenéra Larse Lagerbäcka, který nahradil neúspěšného Pera-Mathiase Högmu, a seveřané v podstatě už ztratili naději na postup.

Ačkoli domácí trenér Michael O'Neill nakonec nemohl od začátku počítat s Kylem Laffertym, který v nynější kvalifikaci vstřelil už tři branky, jeho náhradník na hrotu Conor Washington ho poměrně velmi dobře nahradil. Svou druhou trefou totiž pojišťoval severoirský náskok, tu první mimochodem zaznamenal rovněž v půli Jamie Ward.

Právě jeho brzký gól Norn Iron notně uklidnil. Norové vstoupili do tohoto souboje opravdu hodně mizerně a jeho domeček z karet začal mít nestabilní základy už po dvou minutách hry. I když musel Ward couvat dále od branky a byl k ní ještě navíc zády, až příliš snadno si narovnal míč na svou pravačkou a balón usměrnil táhlou střelou přesně k tyči.

Další, kdo se snažil o změnu skóre, byl Davis, ten ovšem v 17. minutě kýžený prostor netrefil. Až ve 24. minutě poprvé zahrozilo také Norsko, konkrétně se King pokoušel o vyrovnání, každopádně gólman McGovern celkem bez problémů zasáhl. O dost nebezpečněji už působil Söderlund, který levačkou z voleje nečekaně orazítkoval břevno.

A pak už na řadu přišla další branka celku z Britských ostrovů. Davis poslal přesně načasovanou kolmici na Washingtona, jenž se pohyboval na hranici ofsajdu, gólman Jarstein proti němu vyběhl ve snaze zmenšit soupeři střelecký úhel, i tak však míč proletěl kolem jeho nohou do sítě. Hosté po přestávce odpověď prostě nenašli.

V podstatě jen jednou jedinkrát se mohli dostat zpátky do zápasu, jenže po čtvrthodině hry vytasil perfektní zákrok McGovern, který zlikvidoval dělovku ze standardky od Nordtveita. Jarstein se přitom musel mít na pozoru jen o pár chvil předtím, znovu se ho snažil překonat z dobré pozice Washington, avšak jeho pokus byl nyní zablokovaný.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1....1:0

Reagovat
veikko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele