Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
11.11.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Rumunsko - Polsko 0:3

Rumunská obrana patřila do této chvíle k jedněm z nejpevnějších v celé kvalifikaci. Jenže v jednom z nejdůležitějších střetnutí skupiny inkasovali domácí hned třikrát a nechali Polsko vyhoupnout se do čela skupiny. O rozdílovou trefu se postaral Kamil Grosicki, Robert Lewandowski pak v závěrečných minutách dvěma zásahy pojišťoval vítězství.

Nejenže si Rumuni připsali vůbec svojí první porážku, zároveň budou muset rumunští bafuňáři řešit a vysvětlovat hodně nepříjemnou záležitost z 54. minuty. Lewandowski minutu před tím zahrával moc hezky přímý volný kop, který v branku nakonec nevyústil, pak ale k němu z hlediště přistál dělbuch, jenž pořádně vystrašil všechny aktéry na place.

Poláci jinak hráli v Bukurešti od úvodních chvil hodně aktivně a Grosicki už v 10. minutě svým pokusem pořádně vystrašil brankáře Tatarusanua. Jen o minutu později už se hosté radovali z vedení. Jedrzejczyk vyslal do běhu Grosického, ten snadno vnikl středem pole do šestnáctky a odtud pohotově zacílil.

Po půlhodině hry se Rumunsko mohlo dostat na dostřel, Stanciu svým centrem našel Chirichese, jehož šanci musel likvidovat až gólman Fabiaňski. Do poločasu mohli na druhé straně náskok navýšit Blaszczykowski spolu s Grosickým, nicméně Tatarusanu držel naděje svého týmu stále nad vodou.

Hned dvojité střídání si připravil německý kouč ve službách rumunského nároďáku Christoph Daum po přestávce a do hry vyslal ofenzivně laděné typy Andoneho s Prepelitou. Prvně jmenovaný se následně dostal k zakončení, jenže na Fabiaňského nevyzrál. Celkově však tyhle změny k výraznému zlepšení rumunské hry nevedly.

Trefit se naopak mohl na druhé straně znovu Grosicki, nebýt dalšího zákroku Tatarusanua, a v 83. minutě Lewandowski přece přidal druhý gól Polska. Celkem lehce vnikl do vápna a svou střelu levačkou umístil ke vzdálenější tyčce. Hostující forvard se zapsal na střeleckou listinu ještě jednou, to když v nastavení zužitkoval pokutový kop.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Haí Romania

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele