Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
05.10.2017 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Rumunsko - Kazachstán 3:1

Rumunsko zvládlo úlohu favorita a pod vedením nového trenéra Cosmina Contry před vlastními fanoušky skolilo nejslabšího účastníka skupiny Kazachstán. Hosté již pošesté z posledních sedmi případů inkasovali celkem třikrát a na svůj jakýkoli úspěch čekají už skoro rok. Domácí tímto výsledkem naopak stvrdili svou končenou čtvrtou pozici.

Do první větší šance se propracovali Contraovi svěřenci v 18. minutě. Velice dobře napřáhl Chipciu, nicméně jeho pokus nakonec skončil těsně nad břevnem. O pár chvil později si Chipciu své zakončení zopakoval, ani v tomhle případě však nezamířil mezi tři tyče. První branky se diváci v Ploješti dočkali ve 33. minutě.

Grozav přenechal míč Budescuovi, ten si seběhl vedle pokutového území na levou stranu, tam si udělal kužel z bránícího Bejsebekova, jehož elegantně obešel, a i z těžkého úhlu prostřelil brankáře Pokatilova. O pět minut později Rumunsko svůj náskok navýšilo. V souboji dvou čtrnáctek fauloval Murtazajev pronikajícího Budescua ve vápně a kopala se penalta.

Exekuce se chopil sám faulovaný a snadnou střelou do protipohybu Pokatilova přidal na své konto svůj druhý přesný zásah. Ve druhém dějství si balkánský celek pohodlné vedení hlídal. Čtvrthodinu před koncem pak svůj náskok ještě navýšil, to když po rychlé akci a chytrém sklepnutí balónu od Chipciua skóroval nikým nehlídaný Keserü.

Tenhle gól vlastně znamenal definitivní ztrátu nadějí Kazachstánu na odpoutání se ode dna tabulky. Směrem dopředu si toho za celý zápas opravdu moc nevytvořil, párkrát sice gólmana Tatarusanua lehce ohrozil, ale nakonec se snížení dočkal až v 82. minutě. Bejsebekov zprava poslal dlouhý pas do šestnáctky, odkud Turysbek hlavou pohotově zacílil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele