Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
01.09.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rumunsko - Arménie 1:0

Nad Rumunskem se v souboji proti Arménii stahovala mračna. Nutně totiž potřebovalo oživit své naděje na šampionát v Rusku teprve svým druhým vítězstvím ve skupině, které se mu podařilo urvat až v poslední možnou chvíli. Na druhou barážovou příčku však domácí i tak ztrácejí pořád čtyři body, zatímco hosté po tomto kole již sedm.

Do karet Rumunsku totiž nenahrál výsledek z Kodaně, kde Dánsko překvapivě smetlo vedoucí Polsko čtyřmi brankami. Tyhle tři body v podstatě jeho situaci nikterak výrazně nevylepšily, takže kouč Christoph Daum, o jehož odchodu z týmu se již několik týdnů hovoří, musí vymyslet plán, jak naplno uspět také v následujícím utkání v Černé Hoře.

Už počtvrté v řadě Arménie nedokázala s Rumuny jakkoli bodovat, ba dokonce ani na čtvrtý pokus nevstřelila tomuto soupeři od roku 2005 jedinou branku. Tahle porážka, byť s tímto protivníkem nejmírnější za posledních dvanáct let, jí zřejmě definitivně srazila vaz, a ačkoli matematicky postup stále možný je, prakticky je již nereálný.

Směrem dopředu bylo Daumovo mužstvo určitě aktivnější, daleko více drželo míč na svých kopačkách. Jenže šancí přibývalo jen poskrovnu s malou pravidelností. Třeba v první půli se hosté celkem bez větších problémů bránili a ve 14. minutě to mohli být oni, kdo první skóruje, jenže Barseghjan z blízkosti gólmana Tatarusanua nepřekonal.

Na druhé straně ve 38. minutě rozvlnil síť elegantní patičkou Andone, jenže tomu jeho trefa nemohla být uznána pro správně posouzenou ofsajdovou situaci. V 50. minutě vypálil z velké dálky Chipciu, a i když arménský brankář Meliksetjan měl se zkrocením míče potíže, nemohl vlastně tenhle nepřipravený pokus skončit za brankovou čárou.

O pár chvil později Rumunsko kopalo penaltu. Benzarovu střelu totiž zastavil rukou Voskanjan, za což inkasoval druhou žlutou a následně červenou kartu, jenže Stancuovu střelu z bílého puntíku skvěle lapil Meliksetjan. Rozhodující moment přišel na řadu v první minutě nastavení, to když Maxim dorazil do brány střílenou přihrávku Benzara.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele