Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
31.08.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Řecko - Estonsko 0:0

Střelecky bylo Řecko aktivnější, drželo více míč na svých kopačkách, přesto jeho výkon jako favorita tohoto střetnutí působil značně rozpačitě, a tak v souboji s Estonskem nečekaně ztratilo. V podstatě jeho druhou příčku zachránil výsledek z Nikósie, kde průběžně třetí Bosna a Hercegovina rovněž nezvládla svůj souboj s Kyprem.

Dá se říci, že to byl pro mužstvo kouče Michaela Skibbeho první nepříjemný výsledkový výpadek tohoto kvalifikačního cyklu, který ale nakonec nebyl po zásluze potrestán, neboť z Kypru dorazily do Pireusu dobré zprávy. V žádném případě ale ne ty nejlepší, neboť po tomto kole je do boje o druhou příčku reálně namočený už i Kypr.

Estonci za celý zápas nezaměstnali střeleckým pokusem brankáře Karnezise ani jednou, na bránu alespoň mimo zamířili jednou jedinkrát. Vzadu ovšem působili velmi organizovaně, a když k tomu připočteme malátné konání jeho soupeře, není konečná remíza nijak překvapivá. Čistě hypoteticky je jinak udržela stále ještě ve hře o světový šampionát.

Za zmínku z tohoto utkání stojí opravdu jen pár příležitostí. Ve 4. minutě zahrozil nebezpečně Mantalos, jeho počínaní by ovšem i tak nemohlo skončit vstřelenou brankou, neboť se nacházel v ofsajdu. Ve 27. minutě se po standardce Fortounise snažil ve vápně prosadit Manolas, avšak mezi třemi tyčemi reflexivně zakročil gólman Aksalu.

V závěru první pětačtyřicetiminutovky Tzavellas předal míč Donisovi, ten si seběhl blíže do středu za vápno, odkud mířil k bližší tyčce, a Aksalu balón neudržel v náruči. S dorážkou tak přispěchal Vellios, který pálil mimo. Ve druhém dějství pak v podstatě nebyla k vidění žádná velká šance, Řecko na Estonsko prostě správný recept nenašlo.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
olymp

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele