Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
13.11.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Řecko - Bosna a Hercegovina 1:1

Vyhrocené utkání mezi Řeckem a Bosnou a Hercegovinou nakonec přineslo stejný počet branek jako vyloučení, avšak vítěze nikoli. Domácí celek totiž v páté minutě nastavení ukořistil bod za remízu 1:1 díky dalekonosné ráně Giorgose Tzavelase a zůstává tak v kvalifikaci mistrovství světa neporažen. Nejlépe tak z tohoto kola vychází lídr z Belgie, jenž proti Estonsku nezaváhal a na své rivaly v boji o postup nahnal dvoubodový náskok.

Hosté se již po půlhodině hry ujali vedení zásluhou jedovatého přímého kopu Miralema Pjaniće, který se odrazil od levé tyče do zad bezmocného brankáře Orestise Karnezise a skončil v síti. Domácí se pokoušeli o okamžitou odpověď, ovšem Kostas Mitroglou i Kostas Fortounis si na brankáře Begoviće nepřišli a do kabin se odcházelo za stavu 1:0 pro hosty.

Po změně stran byl ve středu dění bosenský forvard Edin Džeko. Ten nejprve přinutil Karnezise k výtečnému zákroku a deset minut před koncem pak uviděl druhou žlutou kartu, a tedy následnou červenou, když vleže po souboji se Sokratisem Papastathopoulosem groteskně stáhl řeckému obránci trenýrky. V následné potyčce pak neudržel nervy na uzdě ani Kyriakos Papadopoulos, a tak se dohrávalo o deseti hráčích na obou stranách.

Už se zdálo, že hosté odjedou z Řecka se všemi body na kontě, jenže v poslední minutě nastavení se poskakující míč dostal k volnému Tzavelasovi, jenž bez váhání vypustil nechytatelnou ránu z dobrých třiadvaceti metrů. Oba týmy tak s deseti body po čtyřech kolech stíhají vedoucí Belgii, s níž se v příštím zápase utkají právě Řekové.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele