Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
24.03.2017 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rakousko - Moldavsko 2:0

Rakousko se v domácím prostředí pořádně natrápilo s podceňovaným Moldavskem a dlouho s ním hrálo bez branek, nakonec ho dokázalo zdolat až dvěma góly v závěrečné čtvrthodině. Díky tomu dosáhlo na nesmírně důležité tři body a v tabulce zůstává na čtvrté pozici se sedmi body, na vedoucí Srbsko má manko čtyř bodů. Hosté naopak již počtvrté prohráli a nacházejí se na posledním šestém místě s pouhým jediným bodem.

Náš jižní soused měl podle předpokladů velký tlak od samého začátku, jenže v koncovce se mu vůbec nedařilo. Už v 6. minutě se po přihrávce na levou stranu pokutového území opřel do balónu z voleje kapitán Alaba a jeho pokus orazítkoval horní tyčku, brankář Namaşco tuto střelu výrazně podcenil. Ihned na to si vylepšil reputaci proti střele z mírného úhlu od Arnautoviče, balón vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům.

V 10. minutě protáhl míč po levém křídle Alaba a přihrál ho na hranici pokutového území nabíhajícímu Marcelu Sabitzerovi, jenž z první z voleje mířil o pár decimetrů nad horní tyčku. Moldavsko pokračovalo v hlubokém obranném bloku a další možnosti muselo čelit krátce po odehrané půlhodině. Po překvapivě zahraném přímém volném kopu od Alaby se dostal přímo před Namaşca aktivní Arnautović, jenže zblízka ho propálit nedokázal.

Ve 38. minutě vyrazil hostující gólman velmi nejistě standardní situaci od Alaby, balón se vzápětí odrazil na kopačku Burgstallera a proti jeho ráně výtečně zasáhl až na brankové čáře obránce Bolohan. V předposlední minutě úvodního dějství dokázalo Rakousko rozvlnit síť po rohovém kopu, avšak branka nemohla být uznána kvůli teči hráče stojícího v ofsajdu. Do druhé půle vstoupili hosté ještě defenzivněji a na útočné polovině se prakticky nenacházeli.

Favorizovaný celek se nakonec po zásluze prosadil v 75. minutě, hrdinou se stal Sabitzer. Ten využil krásného pasu Arnautoviče z levé strany, jemnou tečí hlavou pak usměrnil balón z osmi metrů ke vzdálenější konstrukci. Moldavsko zahrozilo pouze jednou a to o pět minut později, kdy pálil nepřesně Bugaiov. Rakouský náskok pojistil v poslední minutě pátečního střetnutí střídající Martin Harnik. Po nepřesné rozehrávce soupeře ve středu hřiště, střele Januzoviče a zásahu Namaşca mířil po zemi doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele