Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

mezikontinentální baráže - OFC / CONMEBOL - 1. zápas
11.11.2017 04:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nový Zéland - Peru 0:0

Nový Zéland vstupoval do boje o baráž s Peru jako jasný outsider, ovšem v prvním utkání před vlastnímu fanoušky ve Wellingtonu uhrál se svým jihoamerickým protivníkem bezbrankovou remízu a před odvetou na stadionu v Limě stále živí šanci na MS 2018 v Rusku. V tomto sobotním střetnutí se diváci na Westpac Stadium mnoha vyložených možností nedočkali a nerozhodný výsledek byl nakonec zcela zasloužený.

Od samého začátku bylo na obou výběrech vidět, že hlavně nechtějí udělat chybu. Hrály zodpovědně v defenzívě a chtěly svého protivníka něčím zaskočit. Peru si svou největší možnost vypracovalo již po sedmi minutách hry. Po centru z levého křídla se jeden z hráčů Nového Zélandu nedomluvil s brankářem Marinovičem a po skrumáži před branku už putoval balón do branky. Nicméně jistému gólu zamezil právě vracející se Marinovič.

Strážce domácí branky předvedl rychlé nohy a i parádní reflex, jen několik centimetrů před brankovou čarou vyrážel balón jednoruč do strany a výrazně podržel svůj celek. Až do konce úvodního dějství se hra odehrávala spíše v blízkosti středové čáry. Hosté sice měli územní převahu, ale nic více než slabé pokusy ze střední vzdálenosti z ní nevytěžili. Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce, hosté si vytvořili další příležitost v 64. minutě.

Na rohový kop z pravé strany si před hranicí brankového území naskočil Corza a jeho hlavičku z osmi metrů vytáhl fantastický Marinovič nad horní tyčku. S postupem času útočných akcí ubývalo, závěrečná desetiminutovka patřila Novému Zélandu. Nejprve v 83. minutě mohl otevřít skóre Barbarouses, který po nepovedeném odkopu hostující defenzívy napálil balón z voleje z nějakých dvaadvaceti metrů, ale mířil vedle pravé tyče.

Svěřenci trenéra Anthonyho Hudsona neproměnili svou největší možnost o tři minuty později. Po rohu z pravého křídla odvracel jeden z hráčů Peru pouze na hranici šestnáctky, odkud se z první opřel do balónu Thomas a jeho kroucený pokus minul bližší konstrukci o decimetry. Na stadionu to pouze zahučelo jako v úlu. Ve zbývajícím průběhu se již nic zajímavého nepřihodilo, středeční odveta v Peru tak předpovídá nesmírné drama.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
waynemarkrooney

1:0

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Guerrera je Peru polovičné

Reagovat
smazaný uživatel

Just try it http://documentswindows10.com if you are unable to find the your precious document which is saved in the computer. I know here via my documents windows 10 always saved our files in a specific folder and we can access them easily.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele