Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
01.09.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Ázerbájdžán 2:0

Fotbalisté Norska navázali na solidní červnový výkon proti naší reprezentaci a tentokráte v domácím prostředí potvrdili úlohu favorita proti Ázerbájdžánu, který zdolali 2:0. Svému protivníkovi tak vrátili úvodní porážku z roku 2016 a navíc se na něj bodově dotáhli. Severský celek má na kontě sedm bodů a díky lepšímu skóre je právě před pátým Ázerbájdžánem. Nicméně naděje obou celků na baráž jsou vskutku mizivé.

Oba dva totiž ztrácejí na Severní Irsko již devět bodů a vypadá to, že budou bojovat pouze o konečnou třetí příčku. Domácí výběr byl od samého začátku aktivnější, vidět byl především Mohamed Elyounoussi. Ten se dostal do první větší příležitosti krátce po čtvrthodině hry, kdy obdržel kolmici do pokutového území a poté z první vypálil, ovšem horní tyčku nakonec přestřelil zhruba o metr a půl.

Norsko se přeci jen dočkalo vedoucí branky ještě v prvním poločase, zhruba po odehrané půlhodině proměnilo pokutový kop. Do šestnáctky Ázerbájdžánu se probojoval Joshua King, obhodil si Bädaviho Hüseynova, jenž ho poté v souboji o míč bezohledně kopl do hrudi. Po udělené žluté kartě si postavil balón právě postižený King a brankáře Agajeva poslal na opačnou stranu - 0:1. Ve 38. minutě mohl navýšit vedení favorita Elyounoussi.

Tentokráte vypálil z pravé strany ze čtrnácti metrů a Agajev fantastickým zákrokem jednoruč vytěsnil balón nad horní tyčku. Hosté měli svou největší dosavadní šanci pátečního klání tři minuty po změně stran, po střele Medveděva z hranice šestnáctky dobře zasahoval gólman Jarstein. V 55. minutě spálil obrovskou možnost Elyounoussi, z deseti metrů trestuhodně mířil nad břevno. Domácí rozhodli o svém vítězství v 59. minutě.

Do vlastní branky zamířil Rašad Sadygov, jenž po přihrávce Aleesamiho z levé strany nešťastně špičkou kopačky pokořil bezmocného Agajeva. Necelou čtvrthodinu před koncem mohl vykřesat naději na bodový zisk Hüseynov, jenomže prostor tři tyčí přeci jen minul o několik decimetrů. Výběr z východu Evropy nakonec dohrával tento souboj v deseti, v 90. minutě musel po druhé žluté kartě předčasně odejít do sprch Hüseynov, když zbytečně zatáhl za dres pronikajícího Bergeta.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tady už jsou oba ze hry venku.Tip oba dají gól.

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele