Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
10.10.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Francouzi díky Pogbovi a pevné defenzivě vyplenili Amsterdam Arenu

Atraktivní střetnutí Nizozemska s Francií nakonec vyznělo lépe pro svěřence Didiera Deschampse, kteří si z Amsterdamu odváží cenné vítězství 1:0. O jedinou trefu zápasu se postaral v třicáté minutě dalekonosnou ranou Paul Pogba, ovšem kromě kvalitního výkonu hvězdy Manchesteru United si pochvalu zaslouží také francouzská defenziva, která Nizozemce pustila jen k minimu brankových příležitostí.

Lépe do zápasu vstoupili hosté a úvodní čtvrthodina se odehrávala především na nizozemské polovině hřiště. Nejblíže měl k průlomu skóre Kevin Gameiro, jenž se po pohledné kombinační akci ocitl nehlídán na hranici pokutového území, ovšem jeho prudkou křižnou ránu pod břevno dokázal Maarten Stekelenburg perfektním zákrokem vytěsnit na roh.

Postupem času začali nacházet půdu pod nohama i Nizozemci, kteří museli sáhnout k brzkému střídání vinou zranění Promese, jehož nahradil Memphis Depay. Jenže právě když se zdálo, že domácí vyrovnali hru, přišel první gól zápasu. Špatnou nizozemskou rozehrávku vytrestal Laurent Koscielny, který založil rychlý protiútok a vlastním náběhem pomohl k vytvoření prostoru pro Paula Pogbu ve středu hřiště. Hvězdný záložník Manchesteru United se s ničím nerozpakoval a povedenou střelou k tyči zaskočil Stekelenburga, jenž si sice na míč sáhl, ovšem jeho cestě do sítě zabránit nedokázal.

Nejblíže k vyrovnání měl ve zbytku první půle Vincent Janssen, jemuž nečekaně namazal mizernou zpětnou přihrávkou Dimitri Payet, avšak nizozemský forvard se zakončením příliš otálel a nakonec jeho ránu stihl zablokovat Koscielny. Tomu se v pádu míč od nohou odrazil i do ruky, což hráči soupeře hromadně reklamovali u rozhodčího Skominy, ovšem marně. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za těsného vedení hostí.

Krátce po změně stran se znovu do šance probil aktivní Janssen, ale brankáře Llorise nakonec neohrozil, neboť jeho prudká střela z úhlu zamířila jen do boční sítě. Na druhé straně v pětapadesáté minutě zahrozil Kevin Gameiro, jehož krásným pasem z půli hřiště vyslal do samostatného úniku Pogba. Útočník Atlétika Madrid si sice dlouhý centr umně zpracoval, ale vyběhnuvšího Stekelenburga již zblízka překonat nedokázal. Odražený míč mohl následně doklepnout z druhé vlny Griezmann, ale obtížnou ránu z voleje neukočíroval a přestřelil.

Další slibnou šanci na navýšení francouzského náskoku měl na hlavě Pogba, jenže Stekelenburg si na jeho hlavičku počíhal a udržel svůj tým ve hře. Na druhé straně se Memphis Depay z přímého kopu postaral o první nizozemskou střelu na bránu, kterou Lloris s přehledem sbalil do náruče.

Francouzi pak s blížícím se závěrem zahodili hned tři nadějné průniky do čím dál otevřenější nizozemské obrany, a tak se museli o výsledek strachovat až do samého konce. Minutu před koncem měl vyrovnání na kopačce po Janssenově hlavičkovém přistrčení znovu Depay, jenže Hugo Lloris si i s touto velkou šancí dokázal poradit. Utkání tak skončilo vítězstvím Francie 1:0, která spolu se Švédskem vévodí skupině A se sedmi body a skóre 5:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
Acrocephalus

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele