Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
06.10.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Moldavsko - Srbsko 0:3

Zajímavý zápas nabídla ve čtvrtek večer kvalifikační skupina D. V něm se potkalo Moldavsko, pro které se jednalo o premiéru v letošních bojích o účast na mistrovství světa v Rusku za dva roky se Srbskem, které si svůj úvodní zápas v kvalifikaci odbylo už před měsícem doma s Irskem, z čehož v Bělehradě vyplynula konečná remíza 2:2, když v jednaosmdesáté minutě vyrovnával irský Daryl Murphy.

A právě již v této kvalifikaci zkušení hosté do utkání vstoupili o poznání lépe. Již v devatenácté minutě se po chybě kapitána domácího mužstva Epureana na polovině hřiště dostal k balonu Tadič, jenž po následném sprintu a situaci dva na jednoho poslal před osamoceným brankářem míč Filipu Kostičovi a letní posila německého Hamburku pohodlně dostala svůj celek do jednobrankového vedení.

Ještě hůře pro domácí Moldavany bylo v sedmatřicáté minutě. Tehdy rozehrával dnes velice aktivní Tadič rohový kop nakrátko ke Kostičovi, jenž mu míč během okamžiku vrátil a Tadič poslal nádherný oblouček do šestnáctky, kde si našel hlavu Branislava Ivanoviče. Obránce londýnské Chelsea suverénně dostal hlavičkou míč za gólmanova záda a Srbové si do kabin nesli vedení nad Moldavskem o dvě branky.

Svůj jedinečný večer a vynikající výkon završil v druhém dějství Dušan Tadič. V devětapadesáté minutě zahájil hrdina zápasu další útočnou akci přihrávkou do strany střídajícímu Kataiovi, jenž na trávníku pro druhou půli nahradil Pavloviče, ten mu laskavost na hranici šestnáctky vrátil a Tadič tváří v tvář brankáři chladnokrevně vstřelil třetí gól hostů. Více branek už zápas nepřinesl a Srbové tak slaví vítězství.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele