Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
09.10.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Moldavsko - Rakousko 0:1

Fotbalisté Rakouska závěrečné dva souboje v základní skupině D nakonec zvládli a získali plný počet šesti bodů, jenže na postup do Ruska to nestačilo. Po páteční výhře nad Srbskem nyní zdolali Moldavsko nejtěsnějším poměrem 1:0 a s patnácti body obsadili konečné čtvrté místo, za třetím Walesem zaostali o body dva. Moldavané v deseti zápasech nedosáhli ani na jedno vítězství a s pouhými dvěma body skončili na poslední šesté pozici.

Hosté měli v celém průběhu mírně navrch a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, na druhou stranu nijak výraznou převahu neměli a příliš vyložených možností k vidění nebylo. Domácí výběr se prezentoval pozornou defenzívou a nebýt celkem brzkého vyloučení, tak by možná získal alespoň bod. První větší příležitost se zrodila po necelé čtvrthodině hry a překvapivě se do ní dostali Moldavané, ve 13. minutě tak spálili svou největší šanci pondělního střetnutí.

Po nádherné kolmici za obranu od Gînsariho se na pravé straně pokutového území objevil Cociuc a ze sedmi metrů mířil ke vzdálenější konstrukci, kterou minul zhruba o metr. V 19. minutě uviděl první žlutou kartu Artur Ioniţă za bezohledný zákrok, stejný hráč výrazně zkomplikoval situaci svému výběru deset minut po přestávce. Ten totiž na vlastní polovině velmi nešetrně atakoval Baumgartlingera a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch.

Rakušané zužitkovali početní výhodu v 69. minutě, jediný gól vsítil dvaadvacetiletý záložník Rapidu Vídeň Louis Schaub. Po rohovém kopu z pravé strany se míč dostal na kopačku Arnautoviče, který napodruhé od brankové čáry posunul míč ke vzdálenější tyči právě k Schaubovi. Ten měl před prázdnou brankou problémy se zpracováním, ale stihl se včas zorientovat a zblízka bez větších problémů rozvlnil síť.

Od tohoto momentu si favorit hlídal těsný náskok a soupeře k ničemu nepouštěl, brankář Lindner nemusel ani jednou výrazněji zasahovat. Naopak Rakousko mohlo navýšit svůj náskok v 82. minutě. Střídající Lazaro využil nepřesně rozehrávky soupeře, namířil si to do pokutového území a dokonce obešel i gólmana Cabanua. V závěru akce mířil z mírného úhlu k zadní konstrukci a lehce ji líznul, balón pak doputoval do zámezí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele