Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
09.10.2016 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Moldavsko - Irsko 1:3

Irové se opět v zápase s papírově slabším soupeřem pořádně nadřeli, zároveň však i tentokráte svou roli favorita nakonec potvrdili. Proti domácímu Moldavsku zařídil irskou výhru 3:1 především James McClean, jenž se postaral hned o dvě branky hostí.

Svěřenci Martina O’Neilla přitom do utkání v Kišiněvě vstoupili tím nejlepším možným způsobem, neboť hned po pouhých 116 vteřinách hry je poslal do vedení Shane Long. Pro útočníka Southamptonu šlo o přetržení černé šňůry osmnácti zápasů v klubu či národním týmu bez jediného vstřeleného gólu. Na konci první půle ovšem srovnal Igor Bugajev a do zápasu již scházelo jen dvacet minut, než zmíněný McClean dvěma trefami za sebou přece jen Iry ušetřil od nečekaného selhání.

Leckteří diváci na stadionu Zimbru se ještě ani nestihli usadit a už padl první gól zápasu. Wes Hoolahan perfektní kolmicí znemožnil moldavskou obranu a nabíhající Long, který se trefil naposledy v květnu během přátelského utkání s Nizozemskem, zkušeně jemným obloučkem překonal brankáře Calanceu.

Vše tak nasvědčovalo tomu, že moldavské čekání na první vítězství po třech letech si bude muset počkat přinejmenším o další kolo navíc, neboť Irové po otevření skóre pokračovali v pravidelné tvorbě šancí. Longova hlavička či rána Glenna Whelana si však cestu do brány nenašly a hned několik dobrých šancí zahodil také James McClean. Místo navýšení náskoku tak přišel trest - v první minutě nastavení prvního poločasu využil zaváhání Shanea Duffyho aktivní Bugajev a tváří v tvář brankáři Randolphovi si s přehledem poradil.

Po změně stran měli zprvu dokonce více ze hry probuzení Moldavané, jenže pokusy Dedova či Zasavitchiho se nepotkaly s úspěchem. Postupem času se však hra znovu přelila na polovinu domácích a v devětašedesáté minutě James McClean předešlá selhání zdatně napravil. Křídelník West Bromwiche Albion totiž využil nedůrazné rány McCarthyho, kterou mu přiťukl do cesty Jonathan Walters, a přízemní ranou z hloubi šestnáctky vrátil Irům vedení.

Sedm minut nato navíc McClean po skvělé práci Seamuse Colemana přidal i svou druhou trefu večera a o vítězi utkání tak v závěrečné čtvrthodině nebylo sebemenších pochyb. Irové po třech kolech spolu se Srbskem vévodí kvalifikační skupině se sedmi body na kontě, ovšem podobné výkony, jaké předvedli proti Gruzii a nyní také Moldavsku, jim na konkurenci v podobě Rakouska či Walesu stačit nebude.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
pawelFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele