Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
11.06.2017 18:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Moldavsko - Gruzie 2:2

Moldavsko zvládlo skvěle první poločas, v němž vstřelilo hned dvě branky. Druhá půle se ale domácím vůbec nepovedla a byli to naopak hráči Gruzie, kteří hráli prim. A protože také oni v závěru vstřelili dvě branky, body se nakonec spravedlivě dělí.

Už v jedenácté minutě měli hosté šanci zahrávat standardní situaci a zhostili se jí velmi dobře. Giorgi Arabidze střílel velmi tvrdě a technicky zároveň, takže brankář Namaşco měl velké problémy alespoň vyrazit ránu mimo nebezpečí. Ukázali se také domácí, kteří přežili tuhle standardku a vydali se sami do útoku. Dedov vypálil zpoza vápna a Makaridze vyrazil balon přímo na Gînsariho, který pohotovou dorážku poslal do brány, jenže stál v ofsajdu.

Po několika minutách se konečně měnilo i skóre utkání a to ve prospěch domácích. Radu Gînsari si naběhl do brankového prostoru na Cocuicův pas z přímého volného kopu a brankář Makaridze už nedokázal nijak reagovat na jeho pokus - 1:0.

A to nebylo vše v první půli, protože mnohem aktivnější domácí hráčí brzy vsítili další branku. Antoniuc vnikl do vápna a došel s míčem až na koncovou čáru. Na ní pak zpětnou přihrávkou našel volného a neobsazeného Alexandrua Dedova, který si věděl rady a poslal balon do sítě - 2:0 pro domácí.

Teď to měli hosté hodně těžké, zbýval jim poločas na to, aby s výsledkem něco udělali. Deset minut po změně stran Kvekveskeri napřáhl ke střele z uctivé vzdálenosti, jenže to se mu vůbec nepovedlo. Po hodině hry mohlo být definitivně rozhodnuto, protože se ve vápně dostal k hlavičce Radu Gînsari, jenže míč do sítě dostat nedokázal.

Jenže po hodině hry se dostal na trávník střídající Giorgi Merebašvili a svému trenéru se odvděčil tím nejlepším možným způsobem. O pouhých třicet vteřin později se totiž zpoza vápna dostal k balonu a odražený míč napálil z voleje do sítě! Gruzie najednou dostala naději a začala hrát.

A to nebylo vše, neboť o pouhých pět minut později Gruzie šokované domácí hráče zasáhla podruhé! Po odvráceném centru z přímého kopu se k odraženému míči dostal mladý záložník Valeri Kazaišvili a z hranice vápna propálil brankáře Stanislava Namaşca - 2:2!

Deset minut před koncem se mohl stát hrdinou domácí Cojocari, jenomže jeho ránu zastavil na brankové čáře Kvekveskeri. A když o pár minut později Arabidze nastřelil spojnici, stav utkání už zůstal neměnný.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele