Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
09.10.2017 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Makedonie - Lichtenštejnsko 4:0

Makedonie snadno získala své celkově třetí vítězství ve skupině, trpaslíka z Lichtenštejnska skolila hned čtyřmi brankami a upevnila si svou konečnou pátou pozici ve skupině. Hosté ve Strumici drželi nerozhodný stav zhruba do první třetiny zápasu, pak však domácí vzali otěže utkání pevně do svých rukou a zaslouženě uzmuli všechny body.

Lichtenštejnsko bude hodnotit tuhle kvalifikaci určitě negativně. Ne že by mělo nějaké přehnané ambice, ale přece potají věřilo, že by mohlo získat nějaký ten bod, a především pak že vstřelí více než jen jednu branku za celkově deset utkání. Makedonie si naopak v těžké konkurenci vedla obstojně a třeba i Itálii se Španělskem notně potrápila.

I proto měla velkou chuť rozloučit se s tímto cyklem pozitivním výsledkem. Ve 36. minutě se dočkala své první trefy. Alioski posadil centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Musliua a ten z hranice brankového území usměrnil míč ke vzdálenější tyčce. Jen o dvě minuty později pak Makedonci přidali druhý přesný zásah tohoto střetnutí.

Alioski přistrčil balón patičkou Pandevovi, ten ho následně adresoval do šestnáctky na Trajkovskiho, jenž přesnou přízemní střelu z první poslal parádně k tyči. Ve druhém dějství si domácí pohodlný náskok pouze udržovali a ještě se jim ho dvakrát podařilo navýšit. V 67. minutě zužitkoval centr Trajkovskiho na zadní tyči Bardhi.

A o dvě minuty později nedokázala lichtenštejnská defenzíva zastavit rozjetého Ademiho, jenž přešel přes půl hřiště, s notnou dávkou štěstí se dostal do pokutového území, a odtud pohodlně zacílili za záda gólmana Jehleho. V poslední minutě mohl ještě skórovat Trajkovski, jenže z blízkosti trefil po přihrávce Alioskiho trestuhodně pouze Jehleho.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele