Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
05.09.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Makedonie - Albánie 1:1

Balkánské derby mezi Makedonií a Albánií skončilo asi spravedlivou remízou. Byli to hosté, kdo potřebovali ze Strumice urvat výhru, aby ještě mohli aspoň nějakým způsobem potrápit druhou Itálii, a i když naděje pořád ještě je, prakticky jsou šance na světový šampionát mizivé. Protože na branku Odiseho Roshiho dokázal zareagovat Aleksandar Trajkovski.

Situace ve skupině G začíná nabírat ty obrysy, jaké si malovala většina příznivců motajících se kolem fotbalu. Ačkoli druhá Itálie, nacházející se za prvním Španělskem, nemá ještě baráž jistou, fakticky jí stačí uhrát bod z posledních dvou klání, aby definitivně zlomila odpor Albánie. Ta je v současné chvíli na třetí příčce a reálně hůře než o patro níže nespadne.

Byť má Makedonie na kontě jen pět bodů, může s klidnou hlavou myslet na budoucí kvalifikační cyklus. Potrápit totiž dokázala prakticky každého ve skupině, výsledkově se však její výkony tolik neprojevily. V tuhle chvíli je na předposlední příčce a v posledních dvou zápasech proti Itálii a Lichtenštejnsku se pokusí urvat čtvrtou, kterou drží Izrael.

Jako první zahrozili domácí. Bardhi sklepl míč pro kapitána Pandeva, který si narovnal míč na levačku a ze střední vzdálenosti vypálil, albánský brankář Berisha sice předvedl nejistý zákrok, ale spolu se spoluhráči situaci zažehnal. O pár chvil později vystřelil dobře z přímého kopu sám Bardhi, zase Berisha nezakročil nejlépe, ale Albánie přežila.

Makedonci byli v prvním poločase aktivnějším celkem, daleko více zaměstnávali obranu svého soupeře, jenže vstup do druhého dějství se jim hrubě nevydařil. Sadiku výtečně zapracoval na levé straně, trošku laxně k němu přistupoval stoper Musliu, následný dlouhý pas zamířil na Roshiho, který nenápadnou hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce.

Hosté ale nejtěsnější možné vedení neudrželi. Po rohovém kopu se snažil Ristevski hlavičkou vrátit balón do ohně, tam se míč odrazil od Hysaje na ruku Roshiho, a i když se autor úvodního gólu snažil vyhnout, sudí Eriksson asi správně nařídil pokutový kop. Z bílého puntíku pak do protipohybu Berishy snadno zamířil Trajkovski.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele