Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
10.10.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Maďarsko - Faerské ostrovy 1:0

V souboji o konečnou třetí příčku ve skupině uspělo nakonec Maďarsko, které se s tímto neúspěšným kvalifikačním cyklem rozloučilo vítězstvím. Faerské ostrovy potřebovaly v Budapešti vyhrát, aby svého soka v tabulce ještě předskočily, a i když nepředvedly vůbec špatný výkon, ostřílenější protivník se štěstím potvrdil roli favorita.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a už v 5. minutě chtěl načít gólový účet kapitán Dzsudzsák, nicméně jeho zakončení z dálky doskotačilo pouze mimo hrací plochu. Na druhé straně nebyl ve vůbec špatné pozici Sörensen, jenž si narovnal míč na pravačku, mířil však vlastně pouze do prostor, kde se nacházel maďarský gólman Gulácsi.

Ve 33. minutě to byl opět Dzsudzsák, kdo ohrožoval hostující bránu, k dispozici totiž měl velmi dobrou standardku, a i když jeho přímá střela nebyla úplně špatná, brankář Nielsen si s ní na zadní tyči poradil. Další šance přišla na řadu až po přestávce, hlavou se snažil zacílit Ugrai, avšak svůj pokus usměrnil pouze mimo kýžený a chtěný prostor.

Maďarsko i nadále bylo směrem dopředu nebezpečnějším mužstvem, jenže v koncovce se mu prostě nedařilo podle představ. A v 57. minutě to znovu pocítil stále neúnavný Dzsudzsák, jehož dělovka skončila pouze na tribunách. Faerské ostrovy pořádně zahrozily v 77. minutě, avšak střídající í Bartalsstovu pálil pouze centimetry nad břevno.

O své nejtěsnější možné výhře Maďaři rozhodli deset minut před koncem. Po prvotním rohovém kopu se hlavou ještě neprosadil Böde, jelikož fantastický zákrok vytáhl Nielsen, nicméně další centr Dzsudzsáka z rohového čtvrtkruhu již domácí náhradník na zadní tyči zužitkoval. Z blízkosti se mu doslova podařilo dotlačit míč za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele