Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
10.10.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lucembursko - Bulharsko 1:1

Domácí Lucembursko nakonec jen remizovalo s Bulharskem, i když od začátku utkání vedlo po brance Thilla. Po změně stran ale Bulhaři přidali na tempu a zásluhou toho se dokázali prosadit také střelecky. Na konečnou remízu, která z pohledu tabulky mění máloco, srovnal Čočev.

Byl to začátek jako sen, alespoň pro domácí. Už ve třetí minutě utkání proti favoritovi obral Gerson Rodrigues obránce o míč a centroval do vápna. Tam si na balon naskočil nikým nehlídaný záložník Olivier Thill a přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení!

Po patnácti minutách posílal do vápna zajímavý centr Popov a i když domácí obrana balon odklidila, dostal se přesto k opětovnému zakončení Ivajlo Čočev. Tentokrát ale nebyl jeho pokus vůbec přesný. Po faulu Popova na opačné straně přímý kop rozehrával Olivier Thill, ale trefil jen dobře postavenou zeď. Standardní situaci měl k dispozici také Ivelin Popov, jenže zkušený záložník narazil na parádní zákrok brankáře Jouberta!

Po centru z levé strany se míč v šestnáctce odrazil k nohám Davida Turpela, který ale brankáře Ilieva nepropálil! A brankář Plamen Iliev ukázal své umění také před koncem první půle, když jej vyzkoušel střelou rovněž Turpel. Stejný hráč se po změně stran uvolnil a pálil z dobré pozice, ovšem jeho střelu tečoval mimo bránu Božikov!

Také Bulhaři se ve druhé půli osmělili. Strahil Popov poslal do šestnáctky přesný centr, na který si naskočil Ivajlo Čočev. Brankář Joubert ale ukázal parádní reflexy a jeho zakončení zlikvidoval! Střídající Andrej Galabinov měl coby hrotový hráč ještě přidat na ofenzivním snažení a málem se mu to povedlo v 64. minutě. Nakonec mu ale zabránil ve skórování vyběhnuvší vbrankář Joubert.

Ten ale nakonec stejně kapituloval. Centr Deleva z pravé strany propadl až na zadní tyč, kde stál nehlídaný Ivajlo Čočev. Ráznou hlavičkou o zem překonal brankáře Jouberta a srovnal! A když díky perfektnímu zákroku Malgeta Galabinov nepropasíroval míč přes Jouberta, skóre už se nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele