Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
04.09.2016 18:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Litva - Slovinsko 2:2

Slovinci zásluhou branky nejzkušenějšího hráče reprezentace Boštjana Cesara vydolovali z Vilniusu alespoň bod. Museli dohánět hned dvougólové manko z prvního poločasu, skórovat se podařilo během krátké chvíle Fedorovi Černychovi a Vykintasovi Slivkovi, nicméně Rene Krhin dokázal snížit a hostující kapitán pak srovnal.

Oba protivníci spolu soupeřili už na minulé kvalifikaci a tenhle duel dopadl nerozhodně stejně jako v říjnu minulého roku. Nový domácí trenér Edgaras Jankauskas ve svém prvním ostrém utkání sice nezklamal, ale remíza ho rozhodně mrzí. Ani pro Slovinsko není bod z půdy předpokládaného odpadlíka skupiny žádným značným úspěchem.

Litva byla v úvodních dvaceti minutách o něco aktivnější, každopádně Kuklysovu střelu zpoza vápna ze 12. minuty dokázal bez problémů zlikvidovat Oblak a po centru Novikovase z levé strany hlavičkoval Černych také jen do slovinského brankáře. Na druhé straně si Verbič nepřišel se svým pokusem na gólmana Šetkuse.

První zásah utkání zařídil ve 32. minutě Černych. Když se podél levé lajny blížil do středu k šestnáctce, moc se nečekalo, že by mohl vypálit, avšak svým počínáním nakonec překvapil Oblaka, který na jeho ránu mířící do šibenice nezareagoval včas. Jen o dvě minuty později Litva navýšila náskok, když se z blízkosti prosadil Slivka.

Slovinský lodivod Srečko Katanec se rozhodl ve druhé půli přivést na plac Iličiče, jeho tým najednou opravdu ožil a snažil se s nepříznivým výsledkem něco udělat. Kdyby však Černych v 59. minutě neminul prostor mezi třemi tyčemi a zařídil by třetí trefu Litvy, byli by hosté zřejmě definitivně nahraní.

Nakonec se Slovinsko dočkalo kýženého zvratu. V 77. minutě náhradník Iličič poslal centr z rohového kopu na hlavu Krhina, jenž snížil stav. Střídající Novakovič ještě v 83. minutě Šetkuse nepřekonal, ve třetí minutě nastavení však již uspěl Cesar, který na zadní tyči využil hlavou pas zleva od Iličiče.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
veikko

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ZB 07

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele