Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
06.10.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Albánie 0:2

Hráči Albánie zvládli i svůj druhý zápas v kvalifikaci a na půdě outsidera z Lichtenštejnska nakonec zvítězili 2:0. Navázali tak na úvodní úspěch proti Makedonii v poměru 2:1 a po dvou zápasech mají na kontě plný počet šesti bodů, díky remíze Španělska s Itálií se posunuli do čela tabulky skupiny G o dva body. Naopak domácí zaznamenali druhou prohru v řadě a jsou na jasně poslední šesté pozici se skóre 0:10.

Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější akce v 11. minutě. Po pasu z levé strany a následném prodloužení hlavičkoval z pěti metrů Hyka a brankář Jehle si i přes úvodní brilantní zákrok srazil balón do sítě, byl to pro něj hodně nešťastný moment. Albánie byla v celém průběhu lepším výběrem a měla balón častěji ve svém držení, do dvoubrankového vedení se mohla dostat v polovině prvního poločasu ve 24. minutě.

V obrovské možnosti se objevil Llullaku, který si naběhl na výborný pas z pravé strany, jenže zblízka se mu zakončení nepovedlo a trestuhodně branku soupeře minul. Až do konce půle se hrálo z obou stran opatrně, po přestávce ožili domácí a v 53. minutě byli blízko vyrovnání. Do balónu se opřel z více jak pětadvaceti metrů Büchel a mířil dobře do bližšího vzdálenějšího rohu, ale ten nakonec minul o pár decimetrů.

V dalším průběhu předváděli hosté dobrý taktický výkon a soupeře k ničemu nepouštěli, s přehledem si hlídali těsný náskok. V 70. minutě odcentroval na hranici brankového území Roshi a k hlavičce se dostal Bekim Balaj, jehož pokus dokázal Jehle famózně vytáhnout nad horní tyčku. Po následném rohovém kopu hosté pojistili svůj náskok a definitivně zlomili odpor soupeře, prosadit se dokázal právě Balaj.

Po rohu zahraném nakrátko poslal pas z pravé strany na zadní tyč Hysaj a Balaj měl snadnou práci, zblízka ze tři metrů zamířil hlavou do sítě. Ve zbývajícím průběhu se favorit tohoto duelu nikam netlačil a až do závěrečného hvizdu udržel dvoubrankový náskok. Albánci již v neděli přivítají Španělsko a v této kvalifikaci je tak čeká první ostrá zkouška, Lichtenštejnsko bude bojovat o první body i úvodní vstřelenou branku v Izraeli.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele