Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
25.03.2017 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kypr - Estonsko 0:0

Kypr se s Estonskem rozešel bez branek a v nepříliš pohledném utkání si zajistil jen bod. Oba týmy tak zůstávají dost daleko od teoretické možnosti postoupit z druhého místa.

Pokud jste dnes odpoledne chtěli vidět kvalitní fotbal s obrovským nasazením a množstvím akcí, asi jste si tento zápas nepustili. A dobře jste udělali, protože z Nikósie museli fanoušci odcházet značně nespokojení. Ne snad proto, že by jejich týmy bojovaly o finále nebo první místo, tato naděje nikdy nepatřila k reálným. Spíš proto, že se hrál opravdu pomalý a nudný fotbal, který nikoho potěšit nemohl.

První šance utkání počkala až do desáté minuty. Demetris Christofi si z pravého kraje nevedl míč až do vápna a střelou na zadní tyč se pokoušel obstřelit brankáře Aksalua, který však vytáhl parádní zákrok a míč vyrazil! Kypr byl v prvních dvaceti minutách jednoznačně aktivnější, ale z velké části za to vděčil obrovské pasivitě hostujícího týmu, který hrál nekoncentrovaně a velmi opatrně.

Až po půl hodině hry se Marios Stylianou dopustil faulu, hosté rychle rozehráli na Zenjova a ten si míč dobře zpracoval. Nejenže zpracoval, ale ještě se prodral ve vápně do zakončení a naneštěstí pro hosty trefil jen břevno! Obrovskou šanci spálil po chybě na druhé straně útočník Grigoris Kastanos, ke kterému se dostal špatně odvrácený balon a Kastanos z druhé vlny pálil jen těsně vedle!

Pár minut po změně se lépe hrající Kypr konečně dočkal branky, jenže jeho radost neměla dlouhého trvání. Nestoras Mitidis si výborně zpracoval míč v pokutovém území a podařilo se mu prostřelit estonského brankáře, jenže střílel z ofsajdu. Takže jeho branka správně platit nemohla. Estonci hrozili především díky rychlosti a dravosti Zenjova, který však byl na vše sám.

Domácí málem zahrozili ze standardní situace. Grigoris Kastanos rozehrál velmi nebezpečný rohový kop, který hlavičkoval Mitidis. Jenže mířil jen do míst, kde byl brankář Aksalu. Největším smolařem utkání byl jednoznačně mladý útočník italské Pescary Kastanos. K němu se dostal balon také krátce před koncem utkání, ale ani tento centr Kastanos netrefil. Místo do sítě jej napálil do prvního obránce před sebou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele