Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
31.08.2017 20:45 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Kypr nečekaně otočil duel s Bosnou

Bosna a Hercegovina má na svědomí jedno z velkých překvapení. Chtěla se ve venkovním utkání na Kypru stát vítězem a posunout se na druhou příčku, ale to se jí nepovedlo. Ačkoli vedla ještě o poločase, nakonec senzačně prohrála a radovali se Kypřané!

Tak tohle čekal málokdo! Ještě o poločasové přestávce utkání mezi Kyprem a Bosnou vše běželo podle předpovědí. Favorizovaní hosté vedli 2:0 a Kypr příliš šancí neměl. Nakonec se ale díky výpadku obrany hostí dostal do velkého tlaku, z něhož senzačně posbíral tři branky a otočil vývoj utkání! Bosna a Hercegovina prožívá obrovské zklamání, zatímco Kypr slaví nečekanou výhru.

Začátek přitom vyzněl mnohem lépe pro favorita. Sead Kolašinac posílal nebezpečnou přihrávku před branku a na konci celé akce stál Senad Lulić. Zkušený hráč však v obrovské šanci nastřelil jen brankovou konstrukci! Pokud už Kypřané zahrozili, stávalo se to jedině ze standardních situací. Giorgos Merkis jednu takovou zakončil povedenou hlavičkou, kterou však brankář Asmir Begović v klidu sebral.

Dvojice Miralem Pjanić a Gojko Cimirot se často dostávala k míči a rozehrávala nebezpečné akce hostí, jenže ti si neuměli poradit v zakončení. A to přesto, že na hrotu působil ve formě hrající Edin Džeko. Po pětadvaceti minutách jsme se málem dočkali branky v síti favorita. Nejprve zakončoval Charalambides a jeho střelu musela likvidovat obrana Bosny. V dorážce se pak objevil zcela osamocený Vincent Laban, který hlavou zamířil těsně vedle tyče!

Vedada Ibiševiće sice brankář Panayi skvěle vychytal, ale jen o minutu později přeci jen kapituloval. Pjanićův centr z rohového kopu si pro sebe ukradl Toni Šunjić, který měl to štěstí, že se balon odrazil od jeho kolene do sítě - 1:0.

V závěru první půle se až do vápna prohnal rychlý bek Sead Kolašinac a krásným lobem na zadním tyč připravil šanci spoluhráči Edinu Višćovi. Ten se nemýlil a z voleje poslal Bosnu do dvoubrankového vedení. Nic nenasvědčovalo tomu, co přinesla druhá půle.

Do ní naskočil Andreas Avraam a od začátku bylo vidět, že Kypr hraje mnohem důrazněji. Sotiriou si naběhl za bosenskou obranu a jemně poslal balon na zcela volného Christofiho, který však ve vzduchu míč netrefil ideálně. Právě Demetris Christofi si ale vše vynahradil, protože po hodině hry se stopeři Bosny nedomluvili a dali tím hráči prostor zakončit - 2:1.

Bosna byla šokovaná a o dvě minuty později nevěřila vlastním očím. Demetriou našel v pokutovém území Sotirioua, který na sebe navázal tři obránce a poslal míč do druhé vlny na Vincenta Labana. Ten napálil balon pod břevno a srovnal. Ve druhém poločase byla Bosna zcela neviditelná a pykala za to. Jason Demetriou se totiž prohnal k vápnu a nahrál útočníkovi Soteriouovi, který s pomocí teče strhl vedení na stranu domácích!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

bosna ich rozdzube jak ciganske hracky 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele