Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
01.09.2017 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Kazachstán - Černá Hora 0:3

Černá Hora veze z Kazachstánu poměrně jednoznačnou a snadnou výhru. Kazachstán sice nehrál vůbec špatně, ale kvalitativně ani fyzicky na soupeře nestačil. Naopak třikrát inkasoval, a to po zásazích Marka Vešoviće, Fatose Bećiraje a Marka Simiće, který zakončil gólový účet.

Kazachstán se sice nenechal Černohorci zastrašit a poměrně dlouho s nimi sváděl vyrovnanou partii. Především na začátku byl plný elánu a vrhl se na svého soupeře s houževnatostí. Velkým strašákem domácích byl pochopitelně černohorský kapitán Stevan Jovetić, který už v páté minutě poprvé zkoušel pozornost brankáře Davida Lorijy, ale neúspěšně. V 17. minutě došlo k prvnímu střídání, když musel hru opustit Georgij Žukov.

O pár minut později se v první opravdu vážné šanci ocitl obránce Jeldos Achmetov, jenže gólman Petkovič jeho gólovou hlavičku zastavil na brankové čáře. Po třiceti minutách hry udeřilo najednou na druhé straně a favorit šel do vedení. Stevan Jovetić krásným pasem oslovil Marka Vešoviće, který si zaběhl za obránce a lobem překonal brankáře Loriju - 1:0.

Jen o chvíli později mohl srovnat Islambek Kuat, který se dostal k hlavičce a deset minut před koncem první půle napálil břevno! Domácího brankáře Loriju poté nepřekonal Stevan Jovetić, i když jeho rána z volného přímého kopu měla více než gólové parametry. Hned po startu druhé půle mohl srovnat Murtazajev, který hlavičkoval parádně. Ještě lepší zákrok ale vytáhl brankář Petković!

A opět se potvrdilo staré známé pravidlo. Jak se správně hlavičkuje, to ukázal Fatos Bećiraj. Marko Janković ho oslovil přesným centrem z přímého kopu a Bećiraj se hlavou prosadil - 2:0.

Mladý záložník Partizanu Marko Janković dnes prožil parádní večer a jeho další akce opět skončila brankou. Janković oslovil krásným pasem ze standardní situace Marka Simiće a ten nedal brankáři Lorijovi žádnou šanci zasáhnout - 3:0 pro hosty a domácí byli frustrováni. Nehráli sice špatně, ale měli obrovskou smůlu. A když v samém závěru Kuat odmítl srovnání ve stoprocentní šanci, skóre už zůstalo stejné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele