Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
09.10.2016 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Izrael - Lichtenštejnsko 2:1

Fotbalisté Izraele dokázali navázat na nedávné vítězství v Makedonii po výsledku 2:1 a stejným poměrem nyní porazili Lichtenštejnsko, i když žádný přesvědčivý výkon to rozhodně nebyl. Domácí výběr se dostal do dvoubrankového vedení během úvodní čtvrthodiny, hosté snížili necelých pět minut po přestávce. Favorit tohoto duelu už ale udržel těsný náskok až do závěrečného hvizdu, v tabulce skupiny G se prozatím posunul na druhé místo se šesti body.

Izraelští jsou o skóre za vedoucí Albánií, ovšem po večerních střetnutích se mohou propadnout i na čtvrté místo. V tomto utkání měli jasnou herní převahu co se týče držení míče, vyslali také více střel. Hosté naopak zaznamenali třetí prohru v kvalifikačním cyklu a jsou v tabulce jasně poslední šestí se skóre 1:12. Domácí se dostali do vedení velmi brzy již ve 3. minutě, kdy dokázal skórovat Tomer Hemed.

Ten po rohovém kopu Buzagla z pravé strany hlavičkoval z osmi metrů, a i když obětavý Burgmeier zasáhl míč na brankové čáře, tak mu v cestě do sítě již nezabránil. Za třináct minut vedl Izrael o dvě branky, podruhé v tomto utkání skóroval Hemed. Tentokráte využil krásného pasu Ben Haima z levé strany a hlavou znovu z osmi metrů zamířil ke vzdálenější tyči, brankář Jehle se po balónu natahoval marně.

Ve 26. minutě to mohlo být o tři góly, avšak po rychlé souhře pálil nabíhající Ben Haim z levé strany z mírného úhlu jen do bližší tyče. Hosté poprvé zahrozili po půl hodině hry, kdy z dobrých dvaceti metrů vypálil Hasler a brankář Goresh skvěle vyrazil míč před sebe. Tři minuty po přestávce mohl dovršit hlavou hattrick Hemed, po ukázkovém centru Zahaviho z pravého křídla orazítkoval pravou tyčku.

Hosté udeřili z ničeho nic o necelou minutu později, snížit dokázal Maximilian Göpel. Ten vsítil první gól Lichtenštejnska v této kvalifikaci po výborné práci Haslera, jež se prosmýkl na pravé straně a po jeho zpětné přihrávce vypálil Göpel z voleje ze čtrnácti metrů do vzdálenějšího horního rohu. V polovině druhé půle mohl srovnat Burgmeier, když po špatné rozehrávce vystřelil z rohu šestnáctky a Goresh opět předvedl výborný zákrok. S přibývajícím časem hosté více riskovali a v 89. minutě mohl domácím vrátit dvoubrankový náskok Zahavi, jenomže po brilantním zákroku Jehleho se výsledek zápasu neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele