Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
05.09.2017 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Island - Ukrajina 2:0

Národní tým Islandu se dokázal bleskově otřepat z nečekané porážky ve Finsku a na domácí půdě si díky dvěma gólům Gylfiho Sigurdssona poradil s Ukrajinou v poměru 2:0. Svěřenci kouče Hallgrimssona tak zůstávají na druhé příčce, z níž by s největší pravděpodobností zamířili do baráže. Situace ve skupině I je ovšem tak zamotaná, že na podobné spekulace je i dvě kola před koncem stále příliš brzy.

Islanďané s vedoucím Chorvatskem mají totiž po osmi zápasech shodně šestnáct bodů a na zády jim s dvoubodovým odstupem pro změnu dýchá dvojice Turecko - Ukrajina. Zatímco Ukrajince čeká v říjnu papírově snadný soupeř v podobě posledního Kosova, seveřany čeká klíčové utkání o všechno právě s Turky.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla opatrnou podívanou z obou stran, a tak nebylo divu, že se do kabin odcházelo bez branek. Před každou brankou si lze vybavit snad jen jednu nadějnou příležitost, v níž ovšem jak hostující Konopljanka, tak domácí Bjarnason neuspěli. To druhá půle nabídla o poznání více a neobešla se i bez pořádné kontroverze.

Z druhého poločasu uplynulo pouhých šedesát vteřin, když domácí hráči podnikli pohlednou kombinaci po levé straně hřiště, která vyústila v přízemní centr Hallfredssona do ohně. Zdálo se, že míč bezpečně sbalí do rukavic brankář Pjatov, avšak po kolizi s Gudmundssonem mu míč vypadl a dobíhajícího Sigurdssona tak již čekala nanejvýš snadná úloha doklepnout míč zblízka do zcela odkryté brány. K údivu ukrajinských hráčů skotský rozhodčí Collum neshledal na této situaci nic závadného a branku uznal.

Ještě hůř bylo pro zaskočené hosty o dvacet minut později. Už předtím aktivní Gudmundsson orazítkoval brankovou konstrukci a v šestašedesáté minutě pak Islanďané vyrazili znovu kupředu ve vysokém počtu hráčů, až si nakonec po Gudmundssonově pasu museli v pokutovém území dávat přednost. Zodpovědnosti se jako obvykle ujal klíčový muž islandského týmu Gylfi Sigurdsson, jemuž jemně přiťukl míč Bödvarsson, a záložník Evertonu přízemní ranou překonal Pjatova podruhé, byť si ukrajinský brankář na míč sáhl.

Island tak před bouřlivým publikem v Reykjavíku zdolal Ukrajinu 2:0 a postup na mistrovství světa má stále ve svých rukou.

Autor: Martin Kantor / reuters.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

Ty počty jsou jasné,výhra pro nás znamená boj s Chorvaty o přímý postup,remíza baráž a prohra konec nadějí na MS...snad tedy 1:2 pro nás!!!

Reagovat
popltak

Easy, Áfram Island.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ukr ale turci vyhrali tak si myslim ze ta baraz by jeste mohla byt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele