Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
09.10.2016 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Island - Turecko 2:0

Repríza střetnutí z minulého kvalifikačního cyklu mezi Islandem a Tureckem měla nakonec i totéž rozuzlení, neboť seveřané stejně jako v boji o mistrovství Evropy dokázali v Reykjavíku zvítězit a pokračují ve spanilé jízdě skupinou I, jíž zatím stačí pouze Chorvatsko.

Domácí si konečný triumf 2:0 beze zbytku zasloužili, byť k průlomu skóre se dostali s jistou dávkou štěstí. Jen pár minut před koncem první půle si totiž srazil míč do vlastní sítě turecký stoper Omer Toprak, když nešťastně tečoval ránu Elmara Bjarnasona mimo dosah brankáře Volcana Babacana. Rozhozené Turky pak hned vzápětí o dvě minuty později dorazil Alfred Finnbogason krásnou ranou z voleje po hlavičkovém přistrčení Kariho Arnasona.

Islanďané se tak vyhnuli dalšímu dramatu jako v předešlém domácím zápase s Finskem, kde museli obracet nepříznivý průběh utkání až v samotném závěru, a místo toho si dvoubrankové vedení po změně stran pohodlně pohlídali. Se sedmi body po třech kolech zůstává překvapivý čtvrtfinalista letního mistrovství Evropy na druhém místě za Chorvatskem, které se těší témuž bodovému zisku, ovšem zároveň i lepšímu skóre.

A právě na chorvatské půdě se hráči Islandu představí příště, zatímco doposud strádající Turky čeká papírově nejslabší tým skupiny z Kosova. Svěřenci Fatiha Terima se zatím nedočkali ani jednoho vítězství, což poměrně přesně kopíruje jejich počáteční nezdary z minulé kvalifikace na mistrovství Evropy. Znatelný rozdíl ovšem tkví v tom, že tentokrát Turkům třetí místo ve skupině k žádnému postupu nepostačí...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Speje to opäť ku konfliktu z Chorvátmi. snáď už s triumfom pre Vikingov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele