Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
11.06.2017 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Irsko - Rakousko 1:1

Rakušané v Irsku dlouho vedli po brance Martina Hintereggera, jenže vedení neudrželi. Pár minut před koncem se po velké tlaku ze strany domácích konečně prosadil Jonathan Walters a navíc domácímu Shaneu Duffymu nebyl uznán gól.

Rakousko přivezlo veškeré možné hvězdy, takže se na hrací plochu hned od začátku dostali Dragović, Prödl, Hinteregger, Baumgartlinger, Alaba, Lazaro nebo Burgstaller. Domácí zase sázeli na pověstnou atmosféru a bojovný herní styl. Na hřišti se pohybovali brankář Randolph, dále Duffy, Ward, Arter, Whelan, Brady nebo útočník Walters.

Hostující Rakousko bylo hodně aktivní hned od úvodních minut, což domácí hráče viditelně dost překvapilo. Zejména s hvězdným Alabou měli domácí Irové velké problémy a zastavovali jej jen díky zdvojování či faulům. Na kolmici Alaby si zabíhal Guido Burgstaller, který však netrefil ideálně. Po třiceti minutách už se ale skóre měnilo. Přízemní centr Davida Alaby od rohu propustil Prödl na Martina Hintereggera, který se nemýlil - 1:0.

Až do konce první půle se domácí nemohli srovnat se stavem a dlouho jim trvalo, než vymysleli alespoň nějakou příjemnou přihrávku. Ani nástup do druhého poločasu se domácím hráčům moc nepovedl a opět to byli hosté, kdo útočil. Valentino Lazaro se na pravém křídle dobře uvolnil a našel Zlatka Junuzoviće. Tomu ale radost sebrali brankář Randolph spolu s obráncem Duffym.

Po hodině hry už tlak Irů začal narůstat dost viditelně, jenže se odehrával jen kolem vápna Rakouska. K zakončení zpoza šestnáctky se dostal James McClean, jenže jeho pokus postrádal razanci i přesnost. Do zajímavé šance se na opačné straně tlačil Guido Burgstaller, na něhož si ale počíhali Duffy s Christiem. Irové potřebovali více tlaku a ten měl na hřiště vnést Wes Hoolahan.

Právě střídající hráč se dostal do zajímavé šance jen pár minut po svém příchodu na hřiště. Jeho centr zasáhl na malém vápně Martin Prödl a měl velké štěstí, že jen do míst, kde stál brankář Heinz Linder. Po rohovém kopu Bradyho hlavičkoval deset minut před koncem Kevin Long a za překonaného brankáře Lindnera zaskočil na brankové čáře Stefan Lainer!

O chvíli později mohl dát hostům definitivní pojistku Florian Grillitsch, který kombinoval s Lazarem. Grillitsch se dokonce dostal k dorážce po první nepříliš povedené ráně, jenže brankář Randolph předvedl parádní zákrok a míč vyrazil. To bylo dost možná stěžejní, neboť z další akce domácí konečně srovnali. Obrovský tlak zakončil Jonathan Walters, který přetlačil stopera Dragoviće a poslal míč do sítě - 1:1.

O pouhé tři minuty později dorazil hlavou míč do sítě Shane Duffy, jenže jeho radost neměla dlouhého trvání. Sudí Fernández Borbalán jeho branku kvůli faulu na Lainera neuznal! A když v podobné situaci selhal o dvě minuty později Jonathan Walters, skóre se už nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele