Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

Reportáž

Gruzie - Srbsko 1:3

Gruzie sice doma vedla na Srbskem o jednu branku, ale své vedení nedokázala udržet a nakonec se soupeřem prohrála. Hvězdou hostí byl Dušan Tadić, který si připsal jedni branku a hned dvě asistence! Srbsko se tak minimálně na pár chvil posouvá na první příčku své skupiny.

Skupina D má minimálně na pár chvil nového krále. Je jím tým Srbska, který sice nazačal na půdě Gruzie nijak obdivuhodně, ale nakonec se mu povedlo zvítězit a připsat si důležité tři body. Teď Srbové vyvinuli tlak na druhé Iry, kteří svou hru mají na programu až večer. V domácím dresu od prvních chvil měli hostům zatápět hráči jako Kankava, Ananidze nebo útočník Katčarava.

Hosté zase přijeli s hráči jako Ivanović, Maksimović, Matić, Obradović, Kostić, Tadić nebo jediný vysunutý hrot Mitrović. Od úvodu se jim ale nedařilo a hned v pát minutě způsobil obrovskou chybu zkušený bek Aleksandar Kolarov, který poslal malou domů brankáři příliš pomalu a balonu se zmocnil Nika Katčarava. Tomu stačilo už jen píchnout balon před sebe a lehce jej tečovat před Stojkovićem - 1:0 pro Gruzii.

Hosté se samozřejmě nedali a ihned útočili. Rukavina zaútočil po pravém křídle a jeho centr srazil Navalovski. Brankář Vladimir Stojković zase musel likvidovat krásnou a táhlou ránu Kazajšviliho. Pak tempo hry opadlo a chvíli trvalo, než se obě jedenáctky do sebe pustily zase s vervou. Katčarava adresoval Kazajšvilimu průnikovou přihrávku, jenže ten Stojkoviće nepřekonal a pálil těsně vedle!

Když už se zdálo, že půjdou oba týmy do šaten za stavu nahrávajícímu domácím, hosté udeřili. Otar Kakabadze totiž srazil ve vápně Kostiće a sudí s ním neměl slitování. K nařízené penaltě se postavil Dušan Tadić a a střelou do protipohybu srovnal stav utkání na 1:1!

V šatně domácích asi bylo smutno, protože gól do šatny je hodně špatná záležitost. Nebyla ale dnes v podvečer tou nejhorší, jakou Gruzie zažila. Po hodině hry sice pálil hodně nepříjemně Ananidze, ale brankář Vladimir Stojković si poradil bez větších potíží. Poté zlikvidoval také dorážku Kankavy. Pak ale hosté zabrali.

Dušan Tadić našel před vápnem hrotového útočníka Aleksandara Mitroviće, který si srovnal míč na střelu a propálil brankáře Loriu! Deset minut před koncem utkání Tadić vyslal kupředu Kolarova, jenže jeho nabídka z levé strany nikoho ze spoluhráčů neoslovila.

Pět minut před koncem ale hosté přeci jen definitivně rozhodli. Mladý záložník Mijat Gaćinović si totiž po narážečce s Dušanem Tadićem pohrál s obranou Gruzie a jednoduchou střelou překonal bezmocného Loriu! Srbsko i díky jeho trefě zdolalo domácí Gruzii a slaví tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele