Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

Reportáž

Gruzie - Rakousko 1:2

Nebyla to vyloženě nepovedená premiéra kouče Vladimíra Weisse na lavičce Gruzie v prvním soutěžním zápase. Jeho celek proti Rakousku ukázal, že nemíní jako v letech minulých povětšinou usilovně bránit, a hostům několikrát slušně zatopil. Každopádně družina kolem trenéra Marcela Kollera nakonec potvrdila roli favorita a získala povinné tři body.

Především díky lépe odehranému prvnímu poločasu, ve kterém si Rakušané vytvořili pohodlný dvoubrankový náskok, slavili nakonec cílený úspěch. Do utkání vstoupili lépe právě oni a už v 10. minutě pálil po standardce nebezpečně hlavou Janko, nicméně jeho pokus skončil nad břevnem Loriaovy branky.

O šest minut později zařídil Rakousku vedení Hinteregger a připsal si na své konto svou první reprezentační trefu v kariéře. Alaba poslal centr z levé strany na hranici malého vápna, odkud jeho spoluhráč pohodlně zacílil hlavou. Domácí, notně povzbuzeni o červnový úspěch ve Španělsku, kde senzačně zvítězili v rámci přátelského střetnutí, tohle inkasování nepoložilo.

Ve 26. minutě mohl srovnat Amisulašvili, k němuž se v šestnáctce trochu šťastně odrazil balón, poslal ho však z halfvoleje jen nad. Ve 34. minutě selhal v zakončení Ananidze, jenž z blízkosti rovněž mířil jen mimo. Naopak na druhé straně se tři minuty před obrátkou prosadil hlavou Janko, jenž využil centr Arnautovice.

Ve druhém dějství se Rakousko snažilo logicky více soustředit na bránění výsledku. A kdyby v 56. minutě sám před Loriaou nezakončoval i nadále nebezpečný Janko po zemi pouze vedle, asi by Kollerovo mužstvo definitivně zlomilo odpor soupeře. Takhle se ještě v poslední třetině zápasu o výhru pořádně strachovalo.

Už Kazaišvili soupeři svou střelou do tyčky jasně naznačil, že v žádném případě není konec tohoto střetnutí. A v 78. minutě dal Gruzíncům naději alespoň na remízu Ananidze, který parádním pokusem z pětadvaceti metrů k tyči nedal šanci brankáři Almerovi. Více už toho Weissovi svěřenci ale následně nestihli.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele