Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

Reportáž

Gruzie - Moldavsko 1:1

Hráči Gruzie nedokázali potvrdit úlohu favorita proti konkurenčnímu Moldavsku a s největším outsiderem skupiny se rozešli smírně po výsledku 1:1. Do vedení se přitom dostali po čtvrthodině hry, nicméně houževnatý soupeř necelých patnáct minut před koncem srovnal. Gruzínci stále čekají na své první vítězství a po solidním vstupu do tohoto cyklu jsou pátí se dvěma body. Moldavsko poprvé bodovalo, se skóre 1:12 je poslední šesté.

Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti v 16. minutě, kdy po centru z levého křídla a následné odvrácené hlavičce získal balón Valeri Kazaišvili. Ten utěšenou ranou z patnácti metrů zamířil naprosto přesně ke vzdálenější tyči, brankář Cebanu se jen naprázdno proletěl vzduchem. Domácí pokračovali v mírném tlaku i v dalších minutách, jenže jejich pokusy o rychlé přečíslení dokázala defenzíva hostů na poslední chvíli zablokovat.

Ve 27. minutě mohl podruhé v tomto střetnutí skórovat Kazaišvili, ale tentokráte z voleje ve stoprocentní možnosti mířil ze sedmi metrů těsně vedle. Za další tři minuty se na zadní tyči ocitl zcela osamocený Kvilitaia a měl před sebou odkrytou branku, jenže trestuhodně napálil brankáře Cebanua a následnou dorážku zablokovala moldavská obrana. Domácí mohli být za svou špatnou produktivitu potrestáni dvě minuty před poločasovou přestávkou.

Po výborném přímém volném kopu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území Bugaiov a brankář Loria famózním reflexivním zákrokem odvrátil balón na rohový kop. V polovině druhého poločasu mohl srovnat aktivní Jardan, jeho nebezpečnou ránu odkopl až na brankové čáře obránce Kvirkvelia. V 75. minutě hosté zahrozili znovu a tentokráte musel Loria likvidovat hlavičku střídajícího Antoniuca, za další tři minuty už však inkasoval.

Konečný nerozhodný výsledek zařídil Alexandru Gaţcan, který se po akrobatické přihrávce Antoniuca postaral o fenomenální gól. Balón si těsně před hranicí pokutového území zpracoval na prsa a následným volejem přehodil brankáře Loriu, balón zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Ve třetí nastavené minutě skončila hlavička Moldavska těsně vedle a výsledek sobotního střetnutí se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele