Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

Reportáž

Gruzie - Irsko 1:1

Srbsko na první příčce odskakuje druhému Irsku, protože Irové nedokázali porazit domácí Gruzii. Šli sice do vedení, když se po čtyřech minutách trefil obránce Shane Duffy, jenže ještě do konce první půle srovnal na konečných 1:1 domácí mladík Valeri Kazaišvili.

Adresátem dlouhého míče se už ve třetí minutě stal Jonathan Walters, který ale v šanci nezakončil úplně podle představ. To však napravil jen o minutu později obránce Shane Duffy, který byl u vysokého balonu do vápna trochu blíže. Brankář Georgi Makaridze navíc situaci hrubě podcenil a na balon nedosáhl. A protože se pro něj vydal daleko od své brány, domácí kapitulovali.

Po dvaceti minutách se málem Irové dočkali další branky. Walters parádně odcentroval do pokutového území na hlavu McCleana, který ale v obtížné pozici nedokzal dostat míč do sítě i přesto, že jej obránci domácí Gruzie velmi špatně hlídali. To samé se opakovalo také u šance Shanea Longa, který nebyl moc dobře obsazen a jen díky vlastní nepřesnosti nemohl slavit.

O Irech se naopak dalo po dlouhou dobu prvního poločasu říct, že velmi dobře a kompaktně bránili. Až do 34. minuty, v níž kapitulovali. Žano Ananidze, někdejší velký talent světového fotbalu, vyslal nádherný pas vpřed skrz obranný val hostí a mladý záložník Valeri Kazaišvili balon jemným lobem poslal mimo dosah brankáře Randolpha - 1:1.

V jeho jinak schopných rukavicích skončila Kakabadzeho slabá a nepřesná střela, stejně jako hlavička Gviliji. Zkušený domácí brankář Georgi Makaridze naopak musel v nastavení první půle hasit obrovský požár před vlastní brankou zpsobený hlavičkou Clarka. To byla obrovská šance, která později hosty hodně mrzela.

V obdobném tempu jsme pokračovali také po změně stran. Kakabadzeho průnik hasil brankář Randolph výborným zákrokem, hlavička Duffyho zamířila mimo bránu Makaridzeho. Po hodině hry nahradil Harryho Artera Aiden McGeady a trenér O'Neill doufal v ofenzivní probuzení. Irové k tomu měli blízko, protože Christeho centr do vápna našel hlavu Shanea Longa. Jeho hlavička však jen těsně minula břevno!

Patnáct minut před koncem se musel ukázat brankář Georgi Makaridze, který vychytal velmi pohotovým zákrokem dobrou šanci Bradyho. Byla to ale Gruzie, která se ujala ke konci utkání aktivity. Svého soka uzavřela před jeho pokutovým územím a směřovala do něj jeden útok za druhým. Makaridze neměl moc práce až do 80. minuty.

Nejprve vychytal šanci McCleana a následně se celý souboj opakoval. To už byla o poznání větší šance. Long nezištně přihrál právě na McCleana, který běžel sám na brankáře. Jenže stoprocentní šanci nevyužil podle představ. A když v 90. minutě pálil Merebašvili jen do tyče, skóre zůstalo neměnné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele