Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
03.09.2017 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Gibraltar - Bosna a Hercegovina 0:4

Bosna a Hercegovina dokázala napravit čtvrteční zaváhání s konkurenčním Kyprem a tentokráte vyhrála na půdě trpaslíka z Gibrlataru vysoko 4:0, nicméně její vítězství se nerodilo hladce. O poločase vedla pouze jednobrankovým rozdílem a rozhodující dva góly vsítila až v závěrečné desetiminutovce. Díky prohře Řecka s Belgií se posunula na druhé barážové místo se čtrnácti body, Gibraltar je jasně poslední s nulovým bodovým ziskem.

Hosté měli od samého začátku výranou územní převahu, do první větší příležitosti se probojovali po necelých dvaceti minutách. Po zachycení přihrávky se snažil Edin Džeko vysunout svou kolmicí rozběhnutého Edina Višču. To se sice nepovedlo podle plánu, ovšem Višča se nakonec dostal k technické střele z dvaceti metrů a bližší tyč minul zhruba o půl metru. Favorit tohoto duelu poprvé skóroval ve 35. minutě a o gól se postaral hvězdný Džeko.

Jednatřicetiletý útočník italského AS Řím si naskočil na rohový kop Hadžice z pravé strany a hlavou z hranice brankového území usměrnil balón ke vzdálenější konstrukci mimo dosah brankáře Ibrahima. Hosté byli mnohem lepší i po změně stran a druhou trefu přidali v 65. minutě. Po nádherném přenesení na pravou stranu odcentroval téměř od koncové čáry Višča a před brankou našel hlavičkujícího Kenana Kodra, jenž ze sedmi metrů rozvlnil síť.

V 78. minutě mohl využít špatného odkopu jednoho z hotujících hráčů Cocalič, ale hlavou mířil o pír decimetrů vedle levé tyče. O pět minut později dokázala Bosna skórovat potřetí, když přímý volný kop z levého křídla propadl až na vzdálenější tyč, kde ho jemnou tečí usměrnil za záda Ibrahima nabíhající Senad Lulič. Gólový účet nedělního utkání uzavřel za další dvě minuty Džeko, který tak zaznamenal svou druhou trefu.

Autové vhazování rychle provedl Višča a dostal do brejku právě Džeka, jenž díky tvrdé ráně a lehké teči vracejícího se Garcii nedal Ibrahimovi sebemenší naději na úspěšný zákrok. Ve zbývajících minutách se už nic zásadního nestalo a hosté tak dokráčeli ke snadnému vítězství. V říjnu je čekají dvě klíčové bitvy s Belgií a Estonskem, a pokud se chtějí probojovat do baráže, tak zřejmě budou muset v obou případech zvítězit.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele