Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
03.09.2017 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Andorra 1:0

Zatímco na první pokus hráči Faerských ostrovů nedokázali prolomit obranu fotbalového trpaslíka z Andorry, tentokráte již na domácí půdě Faeřané přece jenom uspěli. O jedinou branku utkání se po půlhodině hry postaral Gilli Sorensen a tým Larse Olsena tak v tabulce skupiny B nadále drží čtvrté místo s osmi body - vůbec nejvyšším bodovým ziskem v národní historii.

Klíčová akce utkání přišla přesně po třiceti odehraných minutách. Vatnhamarův dlouhý a vysoký nákop do šestnáctky našel volného Benjaminsena, jenž vyzrál na ofsajdovou past soupeře a zpětnou hlavičkou přiklepl míč Gillimu Sorensenovi. Pětadvacetiletý forvard si jej umně zpracoval na hrudi a bez váhání vyslal přízemní ránu k tyči, na níž se brankář Gomes natahoval marně. Pro šťastného střelce šlo o vůbec první reprezentační gól v dosavadních osmnácti odehraných zápasech.

V říjnu dostanou Faeřané velikou příležitost své postavení v tabulce ještě vylepšit, neboť na domácí půdě uvítají doposud poslední Lotyše. To Andořany čeká za měsíc o poznání těžší soupeř v podání mistrů Evropy z Portugalska.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele