Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
09.06.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Estonsko - Belgie 0:2

Belgie zvládla úlohu favorita a poradila si bez větších obtíží s domácími Estonci. Jejich naděje srazila na kolena červená karta z konce první půle, která výrazně ovlivnila šance domácích. Přesto se dá objektivně říct, že belgický celek byl jasně lepší a výhru si zasloužil.

Belgie zvládla náročné utkání v Estonsku a díky brankám Driese Mertense z půle první a Nacera Chadliho po změně stran veze z Estonska tři body. Hosté přivezli s sebou množství hvězd, z nichž se do základu dostali například Courtois, Kompany, Mertens, Witsel, Ferreira-Carrasco, De Bruyne, Chadli nebo Lukaku. A favorit hrozil od prvních minut.

V páté minutě centrem hledal některého ze svých spoluhráčů Carrasco, který oslovil Nacera Chadliho. Jeho hlavička ale mířila mimo. Nacer Chadli chtěl dokázat, že si zaslouží msto v základu, třebaže konkurence je veliká. O chvíli později se dostal dvěma kličkami na střed hřiště, odkud vystřelil levačkou těsně vedle! A první dvacetiminutovku zakončil parádní ranou Romelu Lukaku.

Estonci spíše vyčkávali, s čím soupeř přijde. Jejich první šance se zrodila vlastně nenápadně. Po centru ze strany se k balonu natahoval Zenjov, kterému nechybělo mnoho! Po třiceti minutách se ale Belgie přeci jen dočkala změny skóre. Kevin De Bruyne centroval a brankář Mikhel Aksalu neudržel míč ve svých rukavicích. Na správném místě stál Dries Mertens, který snadno dopravil míč do sítě - 1:0!

Posléze mohla Belgie navýšit své vedení, protože skvělý pas za obranu dostal Lukaku. Mladý hrot postupoval úplně sám na brankáře Aksalua, který však parádním zákrokem jeho ránu vyrazil! Ani to Estoncům náladu nezlepšilo, protože o pár minut později, když už se zřejmě nejeden hráč viděl v šatně, sestřelil Artjom Dmitrijev Fellainiho a viděl hned červenou kartu!

Velká komplikace pro hosty a snadná převaha ve druhé půli pro domácí. Pět minut po změně stran se balon od Fellainiho dostal k Vertonghenovi, který ze solidní vzdáelnosti vyzkoušel jen brankáře Aksalua! Brankář Aksalu se dnes musel opravdu ohánět a další nebezpečí zažehnal poté, co vyrazil na roh střelu Driese Mertense. Witsel pak našel chytrou přihrávkou Chadliho, který z úhlu pálil nepřesně.

Po hodině hry obránce Alderweireld pronikl až do vápna a v něm nahrál na Witsela. Jeho zablokovaný pokus v bráně neskončil, stejně jako v ní neskončila táhlá rána Kevina De Bruyneho zpoza vápna! Brankář Aksalu byl nejprve svědkem vpádu jednoho z fanoušků na hrací plochu a pak jej ranou vystrašil také kapitán Kompany.

Čtyři minuty před koncem hodně atraktivního a akcí nabitého utkání se Belgie znovu prosadila a definitivně zlomila náznak odporu domácích. Krásný pas Kevina De Bruyneho oslovil Nacera Chadliho, který už snadno prostřelil domácího brankáře Aksalua - 2:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele